To SUV που τα δίνει όλα με 19.400 ευρώ

Ο σύγχρονος αγοραστής θέλει να έχει στην κατοχή του το πλέον μοντέρνο αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει χώρους, ασφάλεια, αλλά και πλήθος τεχνολογίας άνεσης κι ασφάλειας.

To SUV που τα δίνει όλα με 19.400 ευρώ

Ο σύγχρονος αγοραστής είναι απαιτητικός! Θέλει να έχει στην κατοχή του το πλέον μοντέρνο αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει χώρους, ασφάλεια, αλλά και πλήθος τεχνολογίας άνεσης κι ασφάλειας. Κι όλα τα παραπάνω να διανθίζονται με έναν κινητήρα αποδοτικό, δυνατό αλλά κι ολιγαρκή σε καύσιμο.

Εμείς κάναμε την ανάλογη έρευνα αγοράς και βρήκαμε ένα μοντέλο που όντως δίνει όλα τα προαναφερθέντα κι ακόμα παραπάνω, με τιμή λογική για την «προίκα» του! Ο λόγος λοιπόν για το όμορφο και νεανικό VW T-Cross με το νέο κινητήρα 1.0 TSI evo των 110 ίππων. Το νέο μοτέρ αντικατέστησε τον 1.0 TSI με τους 115 ίππους προσφέροντας αντίστοιχη απόδοση, αλλά χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους. Το Compact SUV με τον νέο κινητήρα και το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, προσφέρεται από την αρχική έκδοση Life στην τιμή των 19.400 ευρώ που διαθέτει:

  • 6 αερόσακους
  • Hill Assist
  • Κλιματισμό
  • Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού
  • Front Assist με City Emergency Braking
  • Σύστημα επιτήρησης πεζών & ποδηλάτων
  • Ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου
  • Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι
  • Εμπρός προβολείς με αισθητήρα φώτων
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός / πίσω
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Σύστημα infotainment
  • Περιοριστή ταχύτητας
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Για όσους το επιθυμούν η ίδια έκδοση είναι διαθέσιμη με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG) με τιμή που ξεκινάει από τα 21.200 ευρώ.

Νεανικό στιλ με καλλίγραμμο σχεδιασμό

Το όμορφο και νεανικό VW T-Cross εντάσσεται στη μικρή κατηγορία των SUV, αλλά ξεχωρίζει με το δυναμικό κι εμφατικό παρουσιαστικό του. Είναι ένα ακόμη από τα μοντέλα της μάρκας που «πατάει» στην πλατφόρμα MQB A0, με το μήκος του να αγγίζει τα 4.108 χλστ., το ύψος τα 1.584 χλστ., το πλάτος τα 1.760 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.551 χλστ. Το τελευταίο είναι αυτό που ενισχύει με την σειρά του, τους ικανοποιητικούς χώρους επιβατών που θα αναλύσουμε παρακάτω. Σχεδιαστικά τώρα, το εμπρόσθιο τμήμα θυμίζει το μεγαλύτερο Tiguan, ενώ όμορφη τεχνοτροπία είναι η τοποθέτηση των LED ημέρας, εντός των φωτιστικών σωμάτων. Παρατηρώντας το πίσω τμήμα του T-Cross, εντύπωση δημιουργεί η οριζόντια αντανακλαστική λωρίδα σε μαύρο χρώμα που θυμίζει έντονα το αντίστοιχο τμήμα κουπέ μοντέλων των κορυφαίων Audi και Porsche. Η απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 180 χλστ., ένα νούμερο που τοποθετεί το T-Cross ανάμεσα στα ψηλότερα μικρά SUV της αγοράς.

Φουλ εξοπλισμένη και πρακτική καμπίνα

Ο νεανικός σχεδιασμός συνεχίζεται και στην καμπίνα του VW T–Cross, με τα ποιοτικά υλικά να συνθέτουν ένα ευχάριστο περιβάλλον. Υπέροχα προσαρτημένη είναι η οθόνη του infotainment των 8 ιντσών στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας, ενώ για όσους το επιθυμούν, προαιρετικά υπάρχει διαθέσιμος ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Active Info Display, ο οποίος ενισχύει το τεχνολογικό προφίλ του T-Cross. Ο οδηγός κάθεται ψηλά και βολικά, απολαμβάνοντας εξαιρετική περιμετρική ορατότητα, ενώ και το κάθισμά του επιδέχεται πλήθος ρυθμίσεων.

Πολύ καλοί είναι οι χώροι και για τους υπόλοιπους επιβάτες, με αρκετές θήκες για τα μικροαντικείμενα. To πίσω συρόμενο κάθισμα κατά 14 εκατοστά εκτοξεύει την πρακτικότητα, μιας και διαμορφώνει ανάλογα τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ έως τα 417 λίτρα. Με την αναδίπλωση των καθισμάτων φτάνει μέχρι την οροφή τα 1.243 λίτρα.

Δυνατό κι οικονομικό το νέο μοτέρ!


Ο νέος 3κύλινδρος 1.0 TSI με απόδοση 110 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 200 Nm ανάμεσα στις 2.000 και 3.000 σ.α.λ., διακρίνεται για την ραφιναρισμένη κι αποδοτική του λειτουργία, όντας πρόθυμος από το χαμηλό φάσμα στροφών. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,8 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα. Οι απαιτήσεις του σε καύσιμο είναι χαμηλές, αφού χρειάζονται 5,9 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές ρύπων να είναι 133 γρ./χλμ.

Ιδανικός συνεργάτης για κάθε σας διαδρομή

Το εκπληκτικό με το VW T-Cross είναι πως με μια αγορά έχετε στη διάθεσή σας ένα αυτοκίνητο που σας καλύπτει στα πάντα. Είτε για τις απαραίτητες καθημερινές σας μετακινήσεις από το σπίτι στη δουλειά και πίσω, είτε στις εξορμήσεις σας για αναψυχή. Το κυρίαρχο αίσθημα που αποκομίζει οδηγός κι επιβάτες είναι αυτό της ασφάλειας, μιας και μόλις κλείσει η πόρτα, η καλή ηχομόνωση αφήνει εκτός καμπίνας οτιδήποτε ενοχλητικό. Σε αυτό συμβάλλει και η πολύ καλή ποιότητα κύλισης χάρη στην αψεγάδιαστη λειτουργία της ανάρτησης. Φιλτράρει τα στραβά των ελληνικών δρόμων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι χαλαρή στις υψηλές ταχύτητες, είτε σε δρόμο με στροφές. Τουναντίον! Εξασφαλίζει την απαραίτητη ευθυβολία ακόμα και σε απαγορευτικές ταχύτητες, περιορίζοντας παράλληλα τις κλίσεις στις καμπές. Το T-Cross ακόμα κι αν το πιέσετε άτσαλα θα στρίψει ελεγχόμενα και προβλέψιμα, με το τιμόνι να μεταφέρει όση πληροφόρηση χρειάζεται ο μέσος οδηγός.

Συνολικά, το T-Cross είναι ένα ευχάριστο αυτοκίνητο που προσφέρει ευκολία στην καθημερινή κίνηση και παράλληλα, είναι ασφαλές και άνετο στο ταξίδι. Επίσης, μπορεί να καλύψει άνετα οικογενειακές ανάγκες μετακίνησης σε κόμπακτ διαστάσεις.

Πηγή: autogreeknews.gr