Ποιο SUV είναι τώρα μεγάλη ευκαιρία;

Κατά καιρούς οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων τρέχουν σημαντικές προσφορές, κάνοντας έτσι πιο δελεαστική και συμφέρουσα την απόκτηση ενός μοντέλου.

Ποιο SUV είναι τώρα μεγάλη ευκαιρία;

Κατά καιρούς οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων τρέχουν σημαντικές προσφορές, κάνοντας έτσι πιο δελεαστική και συμφέρουσα την απόκτηση ενός μοντέλου τους προς τους καταναλωτές. Φυσικά οι μεγάλες ευκαιρίες δεν είναι παντοτινές, γι’ αυτό καλό είναι να αρπάζονται με την πρώτη.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το δημοφιλές μικρομεσαίο SUV Nissan Qashqai, το οποίο είναι διαθέσιμο με όφελος που φτάνει τις 2.000 ευρώ, για περιορισμένο ακόμα χρονικό διάστημα. Η πιο προσιτή σε τιμή του έκδοση, η Acenta Business σε συνδυασμό με τον πολύ αξιόλογο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 DIG-T, πωλείται τώρα από μόνο 20.390 ευρώ (έναντι 22.390 ευρώ αρχικής τιμής). Στον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκουν τα περισσότερα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι τα εξής: 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κλιματισμός, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πολλά ακόμα.

Ο 4κύλινδρος 1.300άρης turbo κινητήρας αποδίδει 140 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 1.600-3.500. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 10,4 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 193 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τη Nissan και το πρότυπο WLTP, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,3 λτ./100 χλμ., με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 144 γρ./χλμ. Στην πράξη το μηχανικό αυτό σύνολο εμφανίζει πολύ ισορροπημένη λειτουργία, τραβάει από τις χαμηλές στροφές, ανεβάζει εύκολα ρυθμούς και είναι ελαστικό.

Πολύ καλός είναι ο συνδυασμός και με το στήσιμο των αναρτήσεων, καθώς είναι όσο σφιχτές πρέπει, έτσι ώστε να κρατούν σταθερό το αμάξωμα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες από τις ανωμαλίες των δρόμων. Παράλληλα, το τιμόνι του Qashqai προσφέρει απλά επαρκή πληροφόρηση, όπως ακριβώς την περιμένει κανείς από ένα SUV.

Θετικές είναι οι εντυπώσεις που αποκομίζει κανείς και από το εσωτερικό του Qashqai. Αρχικά ο παρατηρητής εισπράττει μια πολύ καλή εικόνα στον τομέα της ποιότητας, γεγονός που ενισχύεται από τη χρήση παχιού αφρώδους υλικού σε όλο σχεδόν το ταμπλό. Το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη των 7 ιντσών είναι πλέον απαραίτητο αξεσουάρ, καθώς και πολλά ακόμα κομφόρ. Το SUV της Nissan είναι σε θέση να καλύψει και τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Στην καμπίνα το ωφέλιμο ύψος, πλάτος και αέρας για τα πόδια είναι αρκετά, όπως επίσης και τα 430 λίτρα του πορτ μπαγκάζ.

Πηγή: autogreeknews.gr