Το πραγματικό Τζιπ των 17.900 ευρώ

Η αγάπη του αγοραστικού κοινού για τα SUV είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις.

Το πραγματικό Τζιπ των 17.900 ευρώ

Η αγάπη του αγοραστικού κοινού για τα SUV είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις, αφού σχεδόν ένα στα δύο καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται προέρχονται από αυτή την κατηγορία. Παρά το γεγονός ότι τα σύγχρονα SUV είναι σαφώς πιο εκμοντερνισμένα από τα παλαιότερα εκτός δρόμου οχήματα, ο κόσμος συνεχίζει να τα προσφωνεί «τζιπ». Ονομασία που προέρχεται από την εταιρεία που έχει δημιουργήσει την κατηγορία, η οποία δεν είναι άλλη από την Jeep.

Παλαιότερα, τα μοντέλα της Jeep ήταν πολύ ακριβά και με μεγάλης χωρητικότητας βενζινοβόρα μηχανικά σύνολα, όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον, μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα Jeep στην τιμή των μόλις 17.900 ευρώ, με 1.000άρη turbo κινητήρα.

Σε αυτά τα χρήματα προσφέρεται το Jeep Renegade 1.0 GSE Sport, το οποίο αποτελεί παράλληλα ένα από τα πιο οικονομικά σε τιμή μικρά SUV. Στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα και απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι τα εξής:

  • 6 αερόσακοι
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας
  • Σύστημα αναγνώρισης οδικών πινακίδων σήμανσης
  • Air condition
  • Ηχοσύστημα με οθόνη 5 ιντσών
  • Bluetooth® με λειτουργία hands-free
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικοί καθρέπτες
  • Χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι

Την κίνηση του αρχικού Renegade αναλαμβάνει το νέο 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 1.0 GSE, ισχύος 120 ίππων στις 5.750 σ.α.λ. και με ροπή 190 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων, με επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 185 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 145 γρ./χλμ.

Το Jeep Renegade με τον πολύ ελκυστικό και «περιπετειώδη» σχεδιασμό εξωτερικά, διακρίνεται ακόμα για την ευελιξία του, χάρη στο κόμπακτ μήκος του (4.236 χλστ.) και την αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Ευχάριστη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό του Renegade, όπου την ποιότητα αναβαθμίζει το αφρώδες υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Στα θετικά του στοιχεία ανήκουν ακόμα οι άνετοι χώροι για τέσσερις επιβάτες και το αρκετά ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ των 351 λίτρων.

Πηγή: autogreeknews.gr