Το SUV που τα έχει όλα και συμφέρει

Πιο ψηλά στην προτίμηση των αγοραστών βρίσκονται τα μικρομεσαία SUV, καθώς έχουν «κλέψει» αγοραστές από τα μικρομεσαία 5θυρα, αλλά και από τη μεσαία κατηγορία.

Το SUV που τα έχει όλα και συμφέρει

Τα SUV έχουν κατακτήσει την αγορά του αυτοκινήτου -και όχι άδικα, αφού συνδυάζουν στοιχεία από τα χάτσμπακ και τα πολυχρηστικά, είναι ελκυστικά εμφανισιακά, πρακτικά, ευρύχωρα και κάνουν την οδήγηση πιο άνετη λόγω και της υπερυψωμένης θέσης οδήγησης. Πιο ψηλά στην προτίμηση των αγοραστών βρίσκονται τα μικρομεσαία SUV, καθώς έχουν «κλέψει» αγοραστές από τα μικρομεσαία 5θυρα, αλλά και από τη μεσαία κατηγορία.

Για όσους αναζητούν αυτή την περίοδο ένα μικρομεσαίο SUV που τα έχει όλα και συμφέρει, τότε μια αξιόλογη πρόταση αποτελεί το Renault Kadjar. Το γαλλικό SUV, είναι, πλέον, διαθέσιμο με τον ισχυρό, turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe 140 hp, προδιαγραφών ρύπων Euro 6 D Full και τον πλούσιο εξοπλισμό της έκδοσης Sport Edition, στην ασυναγώνιστη τιμή των 22.980 ευρώ.

Στην εν λόγω έκδοση, η οποία αποτελεί την αρχική της νέας διαθέσιμης γκάμας του μοντέλου, έχει ένα εξαιρετικά πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες φωτεινότητας & βροχής, ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών, Pack NAV: Renault R-Link 2, σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, σύστημα πλοήγησης & ευρωπαϊκή χαρτογράφηση, εμπρός & πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, προβολείς ομίχλης με σύστημα φωτισμού προσαρμοζόμενης κατεύθυνσης, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας, σύστημα Αναγνώρισης Πινακίδων Οδικής Σήμανσης κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκδοση εξοπλισμού Sport Edition Plus, ο εξοπλισμός διαθέτει το σύστημα Υποβοήθησης της Πρόσφυσης μέσω του ESP, Extended Grip2, που αναβαθμίζει τις δυνατότητες κίνησης του Renault Kadjar ακόμα και σε εδάφη με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης, όπως οι λασπώδεις ή αμμώδεις επιφάνειες. Το Extended Grip2 ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα (Road, Uneven Ground & Expert), ενώ συνδυάζεται με ελαστικά all season.

Ο ισχυρός turbo κινητήρας βενζίνης 1.3 TCe με απόδοση 140 ίππων στις 4.500-6.000 σ.α.λ. και 260 Nm ροπής στις 1.750-3.750 σ.α.λ. συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων (240 Nm ροπή). Ο υπερ-σύγχρονος κινητήρας προδιαγραφών ρύπων Euro 6 D Full, χαρίζει στο δημοφιλές SUV δυνατές επιδόσεις, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 9,8 δλ. (9,5 δλ. με EDC). Επίσης, με μέση κατανάλωση 6,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 141 γρ./χλμ., το Renault Kadjar 1.3 TCe αποτελεί και ένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα της κατηγορίας του.

Επιπλέον, το Kadjar έχει πληθωρικές διαστάσεις (μήκος 4,5 μ.), κομψή και δυναμική εμφάνιση. Στο εσωτερικό του, προσφέρει μεγάλες ανέσεις, ενώ η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής αποτυπώνεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Παράλληλα, οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (527 λτ.) είναι πλουσιοπάροχοι. Στο δρόμο, η γαλλική άνεση συνδυάζεται με πολύ καλή σταθερότητα και ποιότητα κύλισης, ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (200 χλστ.) και η στιβαρή κατασκευή του το καθιστούν έναν αξιόπιστο συνοδοιπόρο ακόμα και εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Πηγή: autogreeknews.gr