To diesel SUV με τη χαμηλότερη κατανάλωση

Αν είστε άνθρωποι των εξορμήσεων και σας αρέσει κάθε σαββατοκύριακο να ανακαλύπτετε έναν νέο προορισμό, τότε θέλετε ένα αυτοκίνητο που δεν θα «καίει» τίποτε!

To diesel SUV με τη χαμηλότερη κατανάλωση

Και τι καλύτερο αυτό το χαρακτηριστικό να το διαθέτει ένα SUV που θα σας επιτρέψει να πάτε και λίγο παραπάνω, σε εκτός δρόμου μονοπάτια, λόγω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος.

Με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ιδανική αγοραστική επιλογή είναι το Peugeot 2008, το οποίο στην έκδοση με τον 1.5 BlueHDi των 110 ίππων καταναλώνει μόλις 4,4 λτ./100 χλμ. (WLTP) και απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, μιας και εκπέμπει μόλις 114 γρ./χλμ. Το εντυπωσιακό SUV της Peugeot με τον εν λόγω κινητήρα πετρελαίου, στην έκδοση Active τιμολογείται από 22.100 ευρώ, με τον εξοπλισμό να είναι υπερ-πλήρης.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος αγοραστής απολαμβάνει: 6 αερόσακους, αυτόνομο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, σύστημα διατήρησης λωρίδας, air condition, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους κι αναδιπλούμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, cruise control, αυτόματους προβολείς & υαλοκαθαριστήρες, αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, έγχρωμη οθόνη αφής διάστασης 7 ιντσών, ζάντες 16 ιντσών και πολλά ακόμα.

Χάρμα οφθαλμών!

Το φοβερό με τα μοντέλα της Peugeot είναι πως διαθέτουν έναν έντονο δυναμισμό, ανεξάρτητα από την κατηγορία που δραστηριοποιούνται. Το Peugeot 2008 ακολουθεί την αιχμηρή σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, με το εμπρόσθιο τμήμα του να είναι το πλέον εμφατικό. Εκεί θα ξεχωρίσετε τα φωτιστικά σώματα και τα LED ημέρας, που θυμίζουν νυχιές ή χαυλιόδοντες, ανάλογα την οπτική σας. Στα πλαϊνά του αμαξώματος ξεχωρίζουν οι ανάγλυφες ακμές των πίσω θυρών, που ενισχύουν το αίσθημα του πλάτους. Το ίδιο κάνουν τα ψηλά τοποθετημένα μακρόστενα φωτιστικά σώματα πίσω, με τα τρία διαγώνια LED να δένουν δυναμικά με το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και τη γραμμή της οροφής.

Τεχνολογικά προηγμένη κι ευρύχωρη καμπίνα

Ο δυναμικός σχεδιασμός συνεχίζεται και στο εσωτερικό του γαλλικού SUV. Αρχικά σε ότι αφορά την κατασκευή του, αυτή είναι στιβαρή, μιας κι η επιλογή των υλικών έχει γίνει με τη δέουσα προσοχή. Όλα όσα απαρτίζουν το ταμπλό είναι ποιοτικά και μαλακά με τη μεταξύ τους συναρμογή να είναι υπεράνω κριτικής. Στο ίδιο εξαιρετικό επίπεδο είναι κι η πρακτικότητα, μιας και στο κατώτερο σημείο του ταμπλό υπάρχουν αρκετές πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα, θύρες USB, βάση για ασύρματη φόρτιση και δύο ποτηροθήκες (μία ρηχή και μία βαθιά), ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα. Η αύξηση στις διαστάσεις του αμαξώματος, συμβάλλει στην ευρυχωρία της καμπίνας, όπου οι πίσω επιβάτες έχουν αρκετό χώρο για τα πόδια τους, ενώ με 1.770 χλστ. πλάτους δεν θα ζοριστεί ιδιαίτερα κι ένας τρίτος. Τέλος, ο χώρος αποσκευών με το διπλό δάπεδο βρίσκεται στα 405 λίτρα (434 με κιτ επισκευής). Συνολικά, το εσωτερικό του 2008 είναι σε θέση να καλύψει με άνεση τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας.

Δυνατός κι ολιγαρκής σε καύσιμο ο 1.5 BlueHDi των 110 ίππων

Ο πετρελαιοκινητήρας που βρίσκεται στο Peugeot 2008 είναι ο εγνωσμένης αξίας BlueHDi με χωρητικότητα 1.499 κ.εκ. Αποδίδει 110 ίππους στις 3.750 σ.α.λ., με την ροπή να ανέρχεται στα 250 Nm, τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ. Τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,5 δλ., με το κοντέρ να σταματάει στα 201 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Το καλύτερο όμως είναι, πως αυτές τις πολύ καλές επιδόσεις που προσφέρει το Peugeot 2008 ο οδηγός τις απολαμβάνει, χωρίς να κάνει συχνές στάσεις στο βενζινάδικο. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι μόλις 4,4 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να αγγίζουν τα 114 γρ./χλμ. κι άρα έχουμε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Ασφάλεια και σπιρτάδα σε ένα πακέτο!

Ο λόγος φυσικά για την οδική συμπεριφορά του Peugeot 2008, το οποίο εμπνέει ασφάλεια στον οδηγό του σε κάθε είδους διαδρομή. Το set up της ανάρτησης συνδυάζει τέλεια κράτημα κι άνεση, με αξιοσημείωτη ποιότητα κύλισης. Ακόμα και σε σφιχτή ορεινή διαδρομή κι όσο κι αν πιέσει ο οδηγός, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές, αυξάνοντας έτσι την εμπιστοσύνη του οδηγού! Το Peugeot 2008 είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο, συνδυάζοντας εμφάνιση, άνεση, οικονομία, αλλά και μια εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Αναμφίβολα μια αξιόλογη πρόταση αγοράς που αξίζει την προσοχή σας!

Πηγή: autogreeknews.gr