Τσουνάμι ισχύος το νέο Land Rover Defender 525HP!

Διευρύνεται η γκάμα του θηριώδους και πολυτελούς Defender με την προσθήκη του 5λίτρου κι 8κύλινδρου κινητήρα.

Τσουνάμι ισχύος το νέο Land Rover Defender 525HP!

Το μοτέρ αυτό βγάζει 525 ίππους και 625 Nm ροπής, επιτρέποντας στο εμφατικό Land Rover, στην έκδοση Defender 90, να εκτοξεύεται στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. (5,4 δλ. η μεγαλύτερη εκδοχή Defender 110). Βάσει αυτών των αριθμών, αυτό είναι το ταχύτερο Land Rover Defender που έχει κατασκευαστεί ποτέ και είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία. Η τιμή του στην αγορά της Αγγλίας ξεκινάει από τις 98.505 λίρες, που με τη σημερινή ισοτιμία είναι 114.183 ευρώ, για την έκδοση με το κοντό μεταξόνιο, Defender 90. Η μεγαλύτερη version, η Defender 110 ξεκινάει από τις 101.150 λίρες ή 117.249 ευρώ.

O κομπρεσσεράτος V8 κινητήρας συνεργάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την δύναμη των 525 ίππων να περνάει και στους τέσσερις τροχούς. Για την ισχυρότερη έκφανση του Defender έχουν γίνει βελτιώσεις στο σύστημα της ανάρτησης, μιας και ενσωματώνονται νέα ελατήρια κι αμορτισέρ, ενώ υπάρχει ένα νέο ενεργό πίσω διαφορικό. Σε ότι αφορά το σύστημα ελέγχου ευστάθειας, αυτό έχει επαναπρογραμματιστεί για να μπορεί να διαχειριστεί την επιπλέον δύναμη.

Σε επίπεδο εμφάνισης τώρα, το ισχυρότερο Defender διακρίνεται χάρη στις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, τις ζάντες των 22 ιντσών, που φέρουν ένα μοναδικό φινίρισμα Satin Dark Grey. Κερασάκι στην τούρτα; Οι γαλάζιες δαγκάνες των φρένων. Μόνο τρεις επιλογές χρωμάτων θα είναι διαθέσιμες οι Carpathian Gray, Yulong White και Santorini Black, όλες συνδυασμένες με μαύρη οροφή (Narvik Black). Μικρή αναβάθμιση δέχτηκε και το εσωτερικό, όπου υπάρχει διαθέσιμη μια νέα ταπετσαρία, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό πρόσθεσε μια μεγαλύτερη οθόνη αφής 11,4 ιντσών (10 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό) για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Pivi Pro. Κι αυτό έχει αναβαθμισθεί σε επίπεδο λογισμικού!

Πηγή: autogreeknews.gr