«Tα πάντα όλα» SUV με τιμή 17.890 ευρώ

Κατά την έρευνα αγοράς ενός καινούργιου αυτοκινήτου, ο ενδιαφερόμενος αναζητά το μοντέλο που θα καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα τις πολλαπλές ανάγκες του.

«Tα πάντα όλα» SUV με τιμή 17.890 ευρώ

Κατά την έρευνα αγοράς ενός καινούργιου αυτοκινήτου, ο ενδιαφερόμενος αναζητά το μοντέλο που θα καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα τις πολλαπλές ανάγκες του, χωρίς να ξεφεύγει από το διαθέσιμο προϋπολογισμό. Η πλειοψηφία δίνει έμφαση στους χώρους, στην ευελιξία και πρακτικότητα, στον εξοπλισμό, στην οικονομία στη χρήση, στην τεχνολογία και στον σχεδιασμό.

Ένα μοντέλο που είναι σε θέση να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πωλείται σε πολύ λογική τιμή, είναι το προσφάτως ανανεωμένο κόμπακτ SUV της Hyundai, το Kona. Αρχικά, προσελκύει το ενδιαφέρον με τον ξεχωριστό, δυναμικό και πολύ μοντέρνο σχεδιασμό του αμαξώματος του. Επίσης, με μήκος 4,2 μέτρα τοποθετείται ανάμεσα στα μικρά και μικρομεσαία SUV, που σημαίνει ότι δεν είναι ούτε πολύ μικρό για να γίνουν παραχωρήσεις σε χώρους, αλλά ούτε μεγάλο για να δυσκολεύει στο παρκάρισμα και σε ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις.

Από 17.890 ευρώ με φουλ εξοπλισμό

Από την αρχική κιόλας έκδοση 1.0 T-GDi 120 PS Exclusive, το Kona διαθέτει όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι: 6 αερόσακους, σύστημα προειδοποίησης και εκτροπής λωρίδας, σύστημα οδήγησης στο μέσον της λωρίδας, σύστημα αυτόνομης πέδησης, αυτόματη λειτουργία φώτων, κάμερα οπισθοπορείας και οθόνη αφής 8 ιντσών. Επιπλέον περιλαμβάνει air condition, cruise control, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και ζάντες αλουμινίου. Πρόσθετη αξία δίνουν ακόμα η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, μαζί με 5 χρόνια οδική βοήθεια, 5 χρόνια δωρεάν ετήσιο έλεγχο και 5 χρόνια εγγύηση βαφής.

Δυνατός κινητήρας – άνετο στην οδήγηση


Κάτω από το εμπρός ανάγλυφο καπό του Kona κρύβεται μια έκπληξη, και αυτή είναι ο 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 T-GDi, που του ταιριάζει γάντι. Αποδίδει 120 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής από τις 1.500 έως και τις 4.000 σ.α.λ. Παρά το βάρος των 1.237 κιλών το μοτέρ τραβάει εξαιρετικά από τις χαμηλές κιόλας στροφές, χωρίς εξάρσεις ή μεταπτώσεις στην απόδοσή του, χαρίζοντας την αίσθηση πως έχει δύναμη σε όλο το εύρος των στροφών. Σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 181 χλμ./ώρα. Επίσης, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,8 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 132 γρ./χλμ. (WLTP).

Ο αποδοτικός κινητήρας συνδυάζεται με ένα πολύ καλό πλαίσιο και κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις. Αυτές φιλτράρουν ικανοποιητικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, με την ποιότητα κύλισης να ξεχωρίζει ευχάριστα. Ταυτόχρονα, το Kona διακρίνεται για την σταθερότητά του σε κάθε διαδρομή, ακόμα και σε γρήγορους ρυθμούς, εμπνέοντας σιγουριά. Παράλληλα πρόκειται για ένα εύκολο στους χειρισμούς αυτοκίνητο και ευχάριστο.

Σύγχρονο και ευρύχωρο εσωτερικό

Ο εκσυγχρονισμένος θάλαμος των επιβατών του ανανεωμένου Kona εμφανίζει μοντέρνο ντιζάιν χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις, προς όφελος της εργονομίας και της πρακτικότητας. Τα σκληρά πλαστικά κερδίζουν πόντους με την ιδιαίτερα γεροδεμένη τους συναρμογή και πείθουν για την απουσία τριγμών σε βάθος χρόνου. Ο οδηγός θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση, ενώ έχει στη διάθεσή του πολλές και ευρύχωρες θήκες για μικροαντικείμενα. Σε επίπεδο χώρων, το εσωτερικό του Kona είναι σε θέση να φιλοξενήσει χωρίς παραχωρήσεις μέχρι τέσσερα ενήλικα άτομα. Για τις αποσκευές υπάρχουν 361 λίτρα, συν τις θήκες που βρίσκονται κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ.

Πηγή: autogreeknews.gr