Το αυτοκίνητο πασπαρτού των 20.490 ευρώ!

Ως πασπαρτού, μεταφορικά, ορίζεται κάτι που ταιριάζει ή είναι χρήσιμο σε κάθε περίσταση ή περίπτωση. Όπως ένα καλό αυτοκίνητο για παράδειγμα.

Το αυτοκίνητο πασπαρτού των 20.490 ευρώ!

Ως πασπαρτού, μεταφορικά, ορίζεται κάτι που ταιριάζει ή είναι χρήσιμο σε κάθε περίσταση ή περίπτωση. Όπως ένα καλό αυτοκίνητο για παράδειγμα. Το οποίο έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει αγόγγυστα τις υπηρεσίες του, με ασφάλεια και άνεση.

Θα μας πείτε υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα εκεί έξω που το κάνουν αυτό! Σωστά θα σας απαντήσουμε κι εμείς! Αλλά πόσα μοντέλα σας έρχονται στο μυαλό που διαθέτουν απαράμιλλο στιλ, πλούσιο εξοπλισμό, ευρεία γκάμα κινητήρων και 7ετή εργοστασιακή εγγύηση; Μην παιδεύεστε, θα σας το πούμε εμείς! Το Kia XCeed, το οποίο στην έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα βενζίνης των 120 ίππων, προσφέρει όλα τα παραπάνω με τιμή μόλις 20.490 ευρώ!


Προσιτό, πλούσια εξοπλισμένο και ποιοτικό

Το μικρομεσαίο Crossover της Kia, πέρα από την όμορφη εμφάνισή του διακρίνεται και για τον πλούσιο εξοπλισμό του. Ενδεικτικά στην έκδοση Optimum, προσφέρονται: 6 αερόσακοι, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αυτόματη λειτουργία προβολέων και μεγάλης σκάλας, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, cruise control, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Όλα τα παραπάνω οδηγός και επιβάτες τα απολαμβάνουν μέσα σε μια σύγχρονη καμπίνα, που πέρα από τεχνολογία, προσφέρει άνεση και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Ικανοποιητικοί είναι όμως και οι χώροι επιβατών, όπου τέσσερις ενήλικες θα βολευτούν με άνεση. Ένας τρίτος επιβάτης θα βολευτεί στα πίσω καθίσματα μεν, αλλά με μικρές παραχωρήσεις δε. Σε ότι αφορά το χώρο αποσκευών, αυτός ανέρχεται στα 426 λίτρα, νούμερο πολύ καλό για τα δεδομένα της κατηγορίας του XCeed.

Δυναμική εμφάνιση που ξεχωρίζει

Το Kia XCeed είναι από τα πλέον «αθλητικά» μικρομεσαία SUV, με εμφάνιση που το κάνει ξεχωριστό. Το γνωστό μας Tiger Nose που διακρίνει τα μοντέλα της Kia το συναντάμε και στο XCeed, που ταιριάζει γάντι με τα αιχμηρά φώτα με το μοτίβο ice cube. Χάρμα οφθαλμών είναι όμως και το οπίσθιο τμήμα του αυτοκινήτου, το οποίο ασπάζεται την κουπέ αισθητική. Η κεκλιμένη οροφή, με τις φαρδιές πίσω κολόνες και τις γυάλινες επιφάνειες ενισχύουν το δυναμισμό του XCeed.

Κινητήρας στο πνεύμα της εποχής!

Κάτω από το καπό της αρχικής έκδοσης βενζίνης του Kia XCeed, υπάρχει ο αξιόλογος 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, 1.0 T-GDi. Η ισχύς του αγγίζει τους 120 ίππους και η ροπή τα 172 Nm, διαθέσιμα από τις μόλις 1.500 σ.α.λ.. Αν και 3κύλινδρος, θα απολαύσετε τη ραφιναρισμένη λειτουργία του, μιας και οι δονήσεις, οι κραδασμοί, αλλά και οτιδήποτε αναμένεται από τέτοιας αρχιτεκτονικής μηχανικό σύνολο, απλά λάμπει δια της απουσίας του. Θα σας προσφέρει πολύ καλό τράβηγμα από χαμηλά, επιταχύνοντας δυνατά έως τα 100 χλμ./ώρα σε 11,3 δλ., με τελική 186 χλμ./ώρα. Ακόμα ένα σημείο που αξίζει να σας αναφέρουμε είναι το πολύ καλό σε κλιμάκωση και αίσθηση χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Χαρακτηριστικό που έχει και αντίκτυπο στην κατανάλωση, διατηρώντας τη σε χαμηλά επίπεδα. Κατά WLTP, το Kia XCeed 1.0 T-GDi 120 ίππων «καίει» 6,1 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να ανέρχονται στα 138 γρ./χλμ.

Εμπνέει σιγουριά σε κάθε διαδρομή

Θετικά στοιχεία παρουσιάζει το XCeed και στο δρόμο όπου δίνει την αίσθηση ενός πολύ καλά «στημένου» hatchback, ακόμα και με υψηλές ταχύτητες στο κοντέρ. Στον αυτοκινητόδρομο δεν εμφανίζει τάσεις πλεύσης λόγω των μεγαλύτερων διαδρομών των -ανεξάρτητων σε όλους τους τροχούς- αναρτήσεων. Εξίσου καλά τα πάει και σε ορεινή διαδρομή, που η σφιχτή ρύθμιση των αναρτήσεων πιάνει τόπο (δεν επηρεάζουν την άνεση των επιβατών), μιας και παρέχεται άφθονη πρόσφυση χωρίς έντονες κλίσεις, όσο κι αν το πιέσει ο οδηγός του.

Πηγή: autogreeknews.gr