Το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης με 12.290 ευρώ

Τα αυτοκίνητα που προορίζονται για τις αστικές κυρίως μετακινήσεις αποτελούν εδώ και χρόνια μια δημοφιλή κατηγορία.

Το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης με 12.290 ευρώ

Τα αυτοκίνητα που προορίζονται για τις αστικές κυρίως μετακινήσεις αποτελούν εδώ και χρόνια μια δημοφιλή κατηγορία, αφού συνδυάζουν την πολύτιμη ευελιξία, με τις χαμηλές τιμές και κόστη αγοράς και χρήσης. Παλαιότερα ο αγοραστής θα έπρεπε να κάνει συμβιβασμούς στους τομείς των ανέσεων, ασφαλείας και εξοπλισμού, αφού για να αγοράσει κάτι καλύτερο θα έπρεπε να ανέβει σε χρήματα και κατηγορία.

Τώρα με το ποσό των 12.290 ευρώ, μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα πληρέστατο αυτοκίνητο πόλης, το οποίο προσφέρει χαρακτηριστικά μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Το «χαρισματικό» αυτό μοντέλο είναι το νέο Hyundai i10. Στην αρχική του έκδοση Fresh κοστίζει από 11.490 ευρώ, όμως στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού Style (από 12.290 ευρώ) δεν λείπει απολύτως τίποτα από τον εξοπλισμό του.

Καταρχήν, είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία «A» που διαθέτει στάνταρ τα συστήματα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αυτόματης ρύθμισης υψηλής σκάλας φώτων, προειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης και αυτόματης πέδησης. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν ακόμα 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, air condition, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας.

Ο αρχικός αλλά επαρκέστατος 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.000άρης κινητήρας με τους διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής, το διπλό συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων και το αλουμινένιο μπλοκ, κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με τους ανύπαρκτους κραδασμούς και τρέμουλο. Οι 67 ίπποι στις 5.500 σ.α.λ. και τα 96 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. σε συνδυασμό με το πυκνής διάταξης 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, προσφέρουν την απαραίτητη σπιρτάδα στις αστικές διαδρομές. Η Hyundai ανακοινώνει 15,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και 156 χλμ./ώρα τελικής, με κατανάλωση 5,0 και εκπομπές CO2 114 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας).

Την πολύ καλή συνολικά εικόνα του νέου Hyundai i10, ενισχύουν ακόμα πολλοί επιμέρους τομείς, ξεκινώντας από το μοντέρνο του σχεδιασμό εξωτερικά και στο εσωτερικό. Παράλληλα, η καμπίνα του διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, τους άνετους χώρους για τέσσερις επιβάτες και το μεγάλο (για την κατηγορία) πορτ μπαγκάζ των 252 λίτρων. Σημείο αναφοράς αποτελεί και η ισορροπημένη του οδική του συμπεριφορά, με την πολύ καλή ποιότητα κύλισης, την αποτελεσματική λειτουργία των αναρτήσεων και τη στιβαρότητα του πλαισίου.

Πηγή: autogreeknews.gr