Ήρθε η νέα Mercedes EQA! Πόσο κοστίζει;

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes, η EQA είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Compact SUV της μάρκας που προστίθεται στη γκάμα των ΕQ μοντέλων.

Ήρθε η νέα Mercedes EQA! Πόσο κοστίζει;

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes, η EQA είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Compact SUV της μάρκας που προστίθεται στη γκάμα των ΕQ μοντέλων. Η νέα Mercedes EQA κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Rastatt της Γερμανίας και εμφανισιακά μοιράζεται πολλά στοιχεία από την GLA, στην οποία και βασίζεται.

Η σημαντικότερη διαφορά εντοπίζεται στη μάσκα, όπου πλέον συναντάμε ένα συμπαγές πάνελ αντί για αεραγωγούς. Ο προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος και οι προβολείς full LED, ενώ πίσω τα φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους με λωρίδα LED. Το οπτικό πακέτο συμπληρώνεται από τις ζάντες αλουμινίου αεροδυναμικής σχεδίασης. Κλασικά για μοντέλο EQ, οι μπλε λεπτομέρειες δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Γνώριμη είναι κι η καμπίνα της EQA, μιας και προέρχεται αυτούσια από την GLA, με διαφορές να εντοπίζονται στις επενδύσεις, τα λογότυπα, αλλά και τα γραφικά του infotainment.


Αρχικά η Mercedes EQA θα είναι διαθέσιμη ως EQA 250, η ισχύς της οποίας αγγίζει τους 190 ίππους και η ροπή τα 375 Nm, με την αυτονομία κατά WLTP να αγγίζει τα 426 χλμ., με τη μέση κατανάλωση να ανέρχεται στις 17,7 kWh/100 χλμ. Αργότερα η Mercedes EQA θα προσφέρεται κι ως 4κίνητη! Η φόρτιση της μπαταρίας, χωρητικότητας 66,5 kWh, μπορεί να γίνει είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, ο χρόνος σε ένα wallbox ή σταθμό είναι λίγο λιγότερο από 6 ώρες (10-100% SoC). Με το βασικό σύστημα συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να “πάρει τα πάνω της” περίπου στα 30 λεπτά (10-80% SoC).

Ο βασικός εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας τώρα είναι αρκετά πλούσιος μιας και περιλαμβάνει: προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive Highbeam Assist, τη λειτουργία EASY-PACK για το χώρο φόρτωσης με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, καθίσματα άνεσης με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Επίσης περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και 2 οθόνες 7.25 ιντσών. Όταν λέμε δυνατότητα εκμάθησης εννοούμε πως το σύστημα θα είναι σε θέση να σχεδιάσει την ταχύτερη διαδρομή με σημεία φόρτισης και μπορεί να προσαρμόζεται στις κυκλοφοριακές συνθήκες, ώστε να χαράξει την διαδρομή με την μικρότερη κατανάλωση ρεύματος ή αυτή με τους περισσότερους φορτιστές.


Edition 1, για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα λίγο μετά την κυκλοφορία της EQA στην αγορά, θα διατίθεται η έκδοση Edition 1. Tο εξωτερικό αυτής της περιορισμένης, ειδικής έκδοσης συνδυάζει στοιχεία του πακέτου εξοπλισμού Night με στοιχεία από τη γραμμή AMG, ενώ η σπορ εμφάνισή της ολοκληρώνεται με ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το διακοσμητικό ταμπλό με φωτισμό στο φόντο και οι μπλε διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και στις πόρτες. Tα δερμάτινα καθίσματα είναι σε χρώμα “neva grey”, με διακριτικές ραφές στο χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes-EQ, Pure Blue.

Αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης

Σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά πακέτα τώρα, η Mercedes προσφέρει αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης, ώστε κάθε κάτοχος να τη φέρει στα μέτρα του. Υπάρχουν τρία εξοπλιστικά πακέτα, το Advanced, το Premium και το Premium Plus. Το πρώτο, (το οποίο περιλαμβάνεται στην έκδοση Edition 1 ) προσθέτει στοιχεία άνεσης και ασφάλειας επιπλέον των βασικών χαρακτηριστικών της EQA. Στο εσωτερικό, δύο οθόνες 10.25 ιντσών δημιουργούν το Widescreen Cockpit, με τον οδηγό να έχει επιπρόσθετα στη διάθεσή του συστήματα υποβοήθησης όπως Blind Spot Assist, το πακέτο καθρεπτών και το πακέτο parking με κάμερα οπισθοπορείας.

Με το πακέτο Premium επιπλέον προσφέρονται επιπλέον: ασύρματη φόρτιση και σύνδεση μέσω Bluetooth, διζωνικός αυτόματος κλιματισμός Thermotronic, πακέτο άνεσης Keyless Go, προηγμένο ηχοσύστημα advanced Sound System, MBUX – πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, θερμαινόμενα καθίσματα. Το Premium Plus επιπλέον των χαρακτηριστικών του Premium προσθέτει μία πανοραμική οροφή, το ηχοσύστημα Burmester® surround, το πακέτο πάρκινγκ με κάμερα 360° μοιρών και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με λειτουργία μνήμης.

Η τιμή της νέας EQA στη χώρα μας

Η νέα EQA είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά με λιανική τιμή προ φόρων από 39.992 ευρώ. Με το πρόγραμμα ΚINΟΥMΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ, η ΕQA θα προσφέρεται (μετά τους φόρους) στα 43.600 ευρώ! Όσοι υποψήφιοι αγοραστές επιλέξουν την νέα Mercedes EQA, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge, μέσω του οποίου έχουν πρόσβαση σε δίκτυο φόρτισης που περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, 3 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές (DC) και με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Με την εγγραφή τους στο Mercedes me Charge, οι πελάτες επωφελούνται από μία ενιαία & σταθερή τιμολόγηση.

Πηγή: autogreeknews.gr