Χωρίς αντίπαλο το Mercedes Project ONE (vid)

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τη στιγμή που η Mercedes-AMG παρουσίασε το Project ONE. Ένα hypercar με τεχνολογία, κινητήρα και επιδόσεις παρμένες από τη Formula 1.

Χωρίς αντίπαλο το Mercedes Project ONE (vid)

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τη στιγμή που η Mercedes-AMG παρουσίασε το Project ONE. Ένα hypercar με τεχνολογία, κινητήρα και επιδόσεις παρμένες από τη Formula 1. Το αρχικό πλάνο ήθελε τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν 18 μήνες αργότερα, δηλαδή μέσα προς τέλη του 2018. Η πρόκληση του να μεταφέρεις ένα μονοθέσιο F1 σε προδιαγραφές αυτοκινήτου παραγωγής, όμως, συν η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησαν σε καθυστερήσεις.

Πλέον το γερμανικό hypercar είναι σχεδόν έτοιμο, με τη Mercedes να μας δίνει ακόμα ένα video με το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της εν δράσει. Οι Γερμανοί ισχυρίζονται πως το Project ONE δεν έχει αντίπαλο, όμως πιστεύουμε πως η αναλόγων προδιαγραφών (με καταγωγή από Formula 1) Aston Martin Valkyrie θα διατηρεί επιφυλάξεις. Το κινητήριο σύνολο του Project ONE αποτελείται από έναν υπετροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 1.6 λίτρων, συνδυαζόμενο με ηλεκτρικό turbo και ηλεκτροκινητήρες. Ο βενζινοκινητήρας είναι τοποθετημένο εμπρός από τον πίσω άξονα και φτάνει έως τις 11.000 σ.α.λ., ενώ τα ηλεκτρικά μοτέρ βρίσκονται στον εμπρός άξονα. Ο πανίσχυρος 1.600αρης αποδίδει 680 ίππους και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες των 326 ίππων να δίνουν κίνηση εμπρός.

Συνδυαστικά η ισχύς του υβριδικού συνόλου φτάνει τους 1.000 ίππους και για τη μετάδοση της ισχύος υπάρχει ένα αυτοματοποιημένο 8τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα καταιγιστικές, αφού το Mercedes-AMG Project ONE επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δλ., στο 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Παράλληλα, το υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG μπορεί να κινηθεί και μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 25 χιλιομέτρων.

Πηγή: autogreeknews.gr