Συνελήφθη ο Πρόεδρος της Audi!

Την είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Ομίλου Volkswagen, αναφέροντας ότι αναμένεται απόφαση αν θα παραμείνει υπό κράτηση ή θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση...

Συνελήφθη ο Πρόεδρος της Audi!

Μετά από πολύμηνες έρευνες από τη γερμανική δικαιοσύνη προς το πρόσωπό του, ο Ρούπερτ Στάντλερ συνελήφθη κατηγορούμενος για το σκάνδαλο με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων των κινητήρων diesel. Την σύλληψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Audi επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του VW Group, αναφέροντας ότι αναμένεται απόφαση αν θα παραμείνει υπό κράτηση ή θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Στάντλερ κατηγορείται για απάτη λόγω του παράνομου λογισμικού που είχε τοποθετηθεί σε εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα της Audi και έδειχνε χαμηλότερες εκπομπές CO2 από τις πραγματικές. Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται άμεση απαλλαγή του Στάντλερ από τα καθήκοντά του και η ανακοίνωση διαδόχου του στην ηγεσία της Audi. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές φοβούνται ότι ο Στάντλερ μπορεί να παραποιήσει ή να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η κράτησή του.

Όπως είχαμε γράψει στο GOCAR από τον περασμένο Απρίλιο, «έκπληξη αποτελεί όχι μόνο η παραμονή του Rupert Stadler στην κεφαλή της Audi – είχε ερευνηθεί αρκετές φορές από τη γερμανική δικαιοσύνη για την εμπλοκή του στο dieselgate – αλλά και η ανάληψη νέων καθηκόντων: θα είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις σε όλο τον Όμιλο».

Πηγή: gocar.gr

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ TOYOTA AYGO

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ FIAT TIPO HATCHBACK