Το φθηνότερο ντίζελ SUV χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου ανέκαθεν ξεχώριζαν για τη χαμηλή τους κατανάλωση.

Το φθηνότερο ντίζελ SUV χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου ανέκαθεν ξεχώριζαν για τη χαμηλή τους κατανάλωση, ενώ σε συνδυασμό με τη φθηνότερη τιμή του ντίζελ (έναντι της βενζίνης), αποτελούν μια κατάλληλη επιλογή για όσους διανύουν πολλά χιλιόμετρα. Ωστόσο, τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα έχουν πλέον λιγοστέψει γιατί τα καταργούν οι εταιρείες, ενώ ακόμα πιο ελάχιστα είναι αυτά με τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού.

Στα SUV με ντίζελ μοτέρ, τα αυτοκίνητα που ακόμα δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μετριούνται στα δάχτυλα. Μεταξύ αυτών το πιο προσιτό σε τιμή είναι το C3 Aircross 1.5 BlueHDi 110. Το κόμπακτ SUV της Citroen πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από τις 18.900 ευρώ στην έκδοση Feel Pack και με τον εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακους, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, air condition, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, οθόνη αφής 7 ιντσών, εμπρός και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, θερμαινόμενους και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες και δερμάτινο τιμόνι. Η αμέσως επόμενη έκδοση C-Series στις 20.800 ευρώ περιλαμβάνει ακόμα αυτόματο κλιματισμό, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, πρόσθετα διακοσμητικά, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, οροφή Bi-Ton και φιμέ πίσω τζάμια.

Ο αποδοτικός και οικονομικός πετρελαιοκινητήρας 1.5 BlueHDi αποδίδει 110 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων και προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,1 δλ., τελική ταχύτητα 184 χλμ./ώρα, μεικτή κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 122 γρ./χλμ. Το μηχανικό αυτό σύνολο τραβάει θετικά και είναι γεμάτο μέχρι τις μεσαίες στροφές, όπου δεν ενοχλεί με ανεπιθύμητους θορύβους ή κραδασμούς, ενισχύοντας έτσι την προσφερόμενη άνεση. Επίσης, Όπως όλα τα μοντέλα της Citroen, έτσι και το C3 Aircross συνδυάζει με κατάλληλο τρόπο την σταθερότητα σε κάθε διαδρομή με την άνεση.

Εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, το C3 Aircross διακρίνεται για το μοντέρνο του σχεδιασμό, εξωτερικά και στο εσωτερικό. Η καμπίνα του γαλλικού SUV ικανοποιεί σε ποιότητα, ενώ στα πλεονεκτήματά του ανήκουν οι άνετοι χώροι για τους επιβάτες. Την πρακτικότητα ενισχύει σημαντικά το συρόμενο πίσω (σε διαδρομή 150 χλστ.) διαιρούμενο και με ρύθμιση της πλάτης κάθισμα. Αναλόγως διαμορφώνεται η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από 410 έως 520 λίτρα.

Πηγή: autogreeknews.gr