Νέο Toyota με 16.470 ευρώ χωρίς ραδιόφωνο

Τη σημερινή εποχή, όλα τα αυτοκίνητα από τις βασικές τους εκδόσεις διαθέτουν και απλό ραδιόφωνο, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για το Toyota Corolla Sedan 1.5 λτ. Live.

Νέο Toyota με 16.470 ευρώ χωρίς ραδιόφωνο

Τη σημερινή εποχή, όλα τα αυτοκίνητα από τις βασικές τους εκδόσεις διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι 4 αερόσακοι και άνω, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition και απλό ραδιόφωνο, χωρίς οθόνη αφής. Ειδικά από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού και άνω είναι πληρέστατα. Όμως παλαιότερα και μέχρι τη δεκαετία του 2000, θα θυμάστε ότι πωλούνταν αυτοκίνητα «γυμνά» σε εξοπλισμό για να έχουν μια πολύ χαμηλή εκκίνησης – διαφήμισης.


Ωστόσο, ακόμα και εν έτει 2021, πωλούνται αυτοκίνητα με βασικές ελλείψεις στον εξοπλισμό, λειτουργώντας ως «κράχτες», αφού κανείς δεν θα τα αγοράσει. Για παράδειγμα το Toyota Aygo X-Cool στην τιμή των 10.350 ευρώ δεν περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και κεντρικό κλείδωμα των θυρών. Το Corolla Sedan 1.5 λτ. Live στις 16.470 ευρώ (με την τρέχουσα προσφορά), εφοδιάζεται με όλα τα απαραίτητα στοιχεία ασφαλείας και ανέσεων, πλην ενός βασικού: Του ραδιοφώνου. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η έλλειψη αυτή φαίνεται και από το διαμορφωτή του, όπου στη θέση που τοποθετείται η οθόνη των 8 ιντσών στις πιο πλούσιες εκδόσεις, στο Corolla Sedan Live 1.5 λτ. υπάρχει ένα κάλυμμα.

Στο βασικό του εξοπλισμό ανήκουν 7 αερόσακοι, συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και αυτόματη λειτουργία προβολέων, adaptive cruise control, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες και air condition. Η οθόνη των 8 ιντσών, μαζί με κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου κ.α., περιλαμβάνονται στην αμέσως επόμενη έκδοση Active, στις 19.080 ευρώ.

Όσο για το νέο και βασικό 1.500άρη 3κύλινδρο κινητήρα Dynamic Force που αντικατέστησε τον παλαιότερο 1.6 λτ., αποδίδει 125 ίππους και 153 Nm ροπής στις 4.800-5.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο επιταχύνει το Corolla Sedan στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 190 χλμ./ώρα, ενώ η μεικτή κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 5,5 λτ./100 χλμ. και 124 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Πηγή: autogreeknews.gr