Καινούργια αυτοκίνητα με 11.000 ευρώ

Τα αυτοκίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές πάντοτε προσέλκυαν τους αγοραστές που αναζητούσαν ένα οικονομικό στην αγορά και στη χρήση όχημα.

Καινούργια αυτοκίνητα με 11.000 ευρώ

Τα αυτοκίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές πάντοτε προσέλκυαν τους αγοραστές που αναζητούσαν ένα οικονομικό στην αγορά και στη χρήση όχημα, για να εξυπηρετήσουν τις αστικές τους κυρίως μετακινήσεις. Τα μίνι μοντέλα αποτελούν την κατάλληλη λύση, αφού διατίθενται σε οικονομικές τιμές, είναι ευέλικτα, έχουν λιγοστές απαιτήσεις σε καύσιμο και περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία στον εξοπλισμό τους. Εμείς, αναζητήσαμε τα μοντέλα που διατίθενται στην χώρα μας σε τιμές που κυμαίνονται στις 11.000 ευρώ και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω με όλα τα χαρακτηριστικά τους.

Fiat Panda

Το δημοφιλές μίνι μοντέλο της Fiat πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 11.537 ευρώ με τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία στον εξοπλισμό του, όπως είναι 4 αερόσακους, τις βασικές ηλεκτρικές ευκολίες, air condition και ηχοσύστημα. Το Panda με το πρακτικό «ημίψηλο» αμάξωμα διαθέτει νεανική εικόνα εξωτερικά και στο εσωτερικό του.

Η καμπίνα του διακρίνεται για το νεανικό σχεδιασμό, την πρακτικότητα και την καλή ποιότητα κατασκευής. Οι χώροι του ικανοποιούν για τις μετακινήσεις έως τεσσάρων επιβατών, όπως και το πορτ μπαγκάζ με το μεγάλο άνοιγμα και τη χωρητικότητα των 225 λίτρων.

Στο δρόμο, το ιταλικό μίνι συνδυάζει με επιτυχία την άνεση με την ασφαλή οδική συμπεριφορά και την πολύ καλή ευελιξία και ευκολία στους χειρισμούς. Επίσης το παλαιάς τεχνολογίας αλλά αξιόπιστο 8βάλβιδο, 4κύλινδρο μοτέρ Fire των 1.2 λτ. με τους 69 ίππους επαρκεί για να κινήσει το αυτοκίνητο αξιοπρεπώς.

Εξοπλισμός: 4 αερόσακους, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηχοσύστημα και air condition.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 1.242 κ.εκ., Ισχύς: 69/5.500 PS/σ.α.λ., Ροπή: 102/3.000 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 14,8 δλ., Τελική ταχύτητα: 164 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 4,9 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 110 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις

Hyundai i10

Το εντελώς νέο και σημαντικά αναβαθμισμένο σε κάθε επίπεδο Hyundai i10 πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 11.340 ευρώ με τον 1.000άρη κινητήρα και με ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μόνο μίνι αυτοκίνητο με στάνταρ από τη βασική έκδοση τα συστήματα αυτόνομης πέδησης με αναγνώριση πεζών, προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και σύστημα αυτόματης ρύθμισης υψηλής σκάλας φώτων.

Σημείο αναφοράς του νέου i10 είναι και ο μοντέρνος σχεδιασμός εξωτερικά και στο εσωτερικό του. Το τελευταίο δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου και σε συμβάλλουν η ποιότητα, οι χώροι και ο σχεδιασμός, που κερδίζουν αμέσως τις πρώτες εντυπώσεις. Από πλευράς χώρων, το νέο i10 μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς παραχωρήσεις τέσσερα ενήλικα άτομα, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 252 λτ.

Στο δρόμο, από τα πρώτα κιόλας μέτρα, ο οδηγός αντιλαμβάνεται την πολύ καλή ποιότητα κύλισης, την αποτελεσματική λειτουργία των αναρτήσεων και τη στιβαρότητα του πλαισίου. Επίσης, είναι πολύ ευέλικτο, εύκολο στους χειρισμούς και ιδανικό για την πόλη. Όσον αφορά τον κινητήρα, ο 1.0 λτ. MPI κρίνεται επαρκέστατος για τις αστικές μετακινήσεις, ενώ διακρίνεται ακόμα για τη λειτουργία του, αφού είναι οι ανύπαρκτοι οι κραδασμοί και το τρέμουλο από το ρελαντί μέχρι τις μεσαίες στροφές.

Εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και υποβοήθηση διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, Start & Stop, cruise control, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, air condition και ηχοσύστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 998 κ.εκ., Ισχύς: 67/5.500 PS/σ.α.λ., Ροπή: 96/3.750 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 15,0 δλ., Τελική ταχύτητα: 156 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 4,5 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 100 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις

Kia Picanto

Το ανανεωμένο Kia Picanto λανσαρίστηκε εδώ και λίγο καιρό στην ελληνική αγορά, σε τιμές που ξεκινούν από 11.690 ευρώ και με εξοπλισμό που δεν λείπει κάτι ουσιαστικό. Το νεανικό και με σπορτίφ αισθητική κόμπακτ αμάξωμά του έχει μήκος 3,6 μ. και ευνοεί την ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις.

Μοντέρνο και καλοφτιαγμένο είναι το εσωτερικό του νέου Picanto, όπου με βάση τις κόμπακτ διαστάσεις του αμαξώματός του, προσφέρονται πολύ καλοί χώροι για τέσσερις επιβάτες και αποσκευές (255 λτ.). Επίσης, στις πιο πλούσιες εκδόσεις την εικόνα αναβαθμίζει σημαντικά η νέα και μεγαλύτερη οθόνη αφής των 8 ιντσών.

Στα θετικά στοιχεία του Picanto ανήκει και η οδική του συμπεριφορά. Αρχικά το νέο Picanto κερδίζει τον οδηγό του με την φιλικότητα που προσφέρει στους χειρισμούς και την ευκολία στους ελιγμούς. Η ανάρτησή του καταφέρνει και διαχειρίζεται τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων με αρκετά καλό τρόπο και μόνο στις έντονες αντιδρά με πιο ξερό τρόπο.

Ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας με απόδοση 67 ίππων και 96 Nm ροπής, είναι επαρκής για το Picanto, αφού το κινεί σβέλτα, διαθέτει ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία και οι απαιτήσεις του σε καύσιμο είναι πολύ χαμηλές. Το 3κύλινδρο αυτό μοτέρ δεν έχει κραδασμούς, είναι πρόθυμο στις εντολές του οδηγού ειδικά πάνω από τις μεσαίες στροφές και είναι ελαστικό στις αστικές συνθήκες κίνησης.

Εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και ράδιο με MP3.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 998 κ.εκ., Ισχύς: 67/5.500 PS/σ.α.λ., Ροπή: 96/3.500 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 14,6 δλ., Τελική ταχύτητα: 161 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 4,4 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 101 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις

Mitsubishi Space Star

Το ανανεωμένο Mitsubishi Space Star προσφέρεται στη βασική του έκδοση, στην τιμή των 10.640 ευρώ με τον κινητήρα βενζίνης του 1.0 λτ. Το μηχανικό αυτό σύνολο με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC αποδίδει 71 ίππους, έχει την απαραίτητη σπιρτάδα για τις ανάγκες των αστικών μετακινήσεων και οι απαιτήσεις του σε καύσιμο είναι χαμηλές.

Στο θάλαμο των επιβατών του Space Star τα σκληρά πλαστικά εμφανίζουν καλή συναρμογή. Από πλευράς χώρων, τέσσερα άτομα θα φιλοξενηθούν με άνεση, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 235 λίτρα. Παράλληλα, την πρακτικότητα ενισχύουν οι πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα για τους εμπρός επιβάτες.

Το Mitsubishi Space Star είναι ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις, με τις μικρές του διαστάσεις του να διευκολύνουν στους αστικούς ελιγμούς. Οι βελτιώσεις στο πλαίσιο και η ρύθμιση της ανάρτησης εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ευθυβολία κι άνεση στις ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου, ενώ σε δρόμο με στροφές οι κλίσεις είναι λογικές για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, air condition και ηχοσύστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 999 κ.εκ., Ισχύς: 71/6.000 PS/σ.α.λ., Ροπή: 88/5.000 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 15,7 δλ., Τελική ταχύτητα 172 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 4,5 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 102 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις

Toyota Aygo

Το φθηνότερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα τώρα, είναι το Toyota Aygo. Στην αρχική του έκδοση X-Cool πωλείται στην τιμή των 10.350 ευρώ, όμως λείπουν κάποια βασικά στοιχεία από τον εξοπλισμό του, όπως είναι τα ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά. Η επόμενη έκδοση X-City, διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και πωλείται από 10.710 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση).

Το αιχμηρό σχεδιαστικά αμάξωμα του Aygo με μήκος μόλις 3,45 μέτρα προσφέρει μεγάλη ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις και κινείται σβέλτα, χάρη στον σπιρτόζικο κινητήρα του 1.0 λτ. με τους 72 ίππους. Το μηχανικό αυτό σύνολο είναι πρόθυμο από τις χαμηλές στροφές, έχει κάποιους κραδασμούς, ανεβάζει εύκολα στροφές και η κατανάλωσή του είναι χαμηλή.

Πολύ καλά χαρακτηριστικά εμφανίζει το Aygo στο δρόμο, αφού πατάει με σιγουριά ακόμα και σε πιο σβέλτους ρυθμούς εκτός αστικού περιβάλλοντος, όπου είναι προβλέψιμο και με ικανοποιητικά στιβαρό πλαίσιο. Επίσης, μέσα στην πόλη το τιμόνι «κόβει» πολύ και η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης παρέχει σημαντικά επίπεδα άνεσης.

Νεανική είναι και η εικόνα στο εσωτερικό του Aygo, όπου τα υλικά συνολικά κρίνονται ικανοποιητικά από πλευράς ποιότητας, με εξαίρεση τις «φτωχές» επενδύσεις στις πόρτες και τις γυμνές μεταλλικές επιφάνειες. Επίσης, οι χώροι του στο πίσω κάθισμα είναι μέτριοι, όπως και το πορτ μπαγκάζ των 168 λτ. με το ψηλό κατώφλι φόρτωσης.

Εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition και ηχοσύστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 998 κ.εκ., Ισχύς: 72/6.000 PS/σ.α.λ., Ροπή: 93/4.400 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 13,8 δλ., Τελική ταχύτητα: 160 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 4,1 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 93 γρ./χλμ. *εργοστασιακές μετρήσεις.

Πηγή: autogreeknews.gr