Αυτό είναι το νέο Lada Niva Travel

Σήμερα, στις 21 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε στο εργοστάσιο Lada Zapad Togliatti, θυγατρική της JSC AVTOVAZ, η παραγωγή ενός νέου SUV, του Lada Niva Travel, το οποίο παρουσιάζει σαφώς πιο ελκυστική και σύγχρονη εμφάνιση από το προγενέστερο Niva (όχι το 4×4).

Αυτό είναι το νέο Lada Niva Travel

Στο μπροστινό μέρος του αμαξώματός του, ο εκσυγχρονισμένος χαρακτήρας του αυτοκινήτου υπογραμμίζεται από ένα νέο και πιο ανάγλυφο καπό, μια μάσκα με μεγάλες γρίλιες και νέους προβολείς. Το πίσω άκρο έχει επίσης επανασχεδιαστεί με νέα φώτα LED και έναν πιο μοντέρνο προφυλακτήρα.

Στην εικονιζόμενη έκδοση Off road, η εκτός δρόμου εικόνα του Niva Travel ενισχύεται από τον αναπνευστήρα, τα πιο χωμάτινα ελαστικά και τα άβαφα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, που τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του και προστατεύουν από μικροχτυπήματα και εντός πόλης.

Όλα τα Lada Niva Travel είναι εξοπλισμένα με ένα μόνιμο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο παρέχει ισόποση κατανομή και συνεχή μετάδοση ροπής σε όλους τους τροχούς, με τη δυνατότητα μηχανικού κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού και ενεργοποίησης.

Πρόσθετα, οι κοντοί πρόβολοι, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι κατάλληλα σχεδιασμένες αναρτήσεις εγγυώνται απροβλημάτιστη κίνηση σε δύσβατα σημεία. Η άνεση του οδηγού και των επιβατών παρέχονται από μια ευρύχωρη καμπίνα με εξαιρετική ορατότητα, ισχυρό κλιματισμό, αξιόπιστη απομόνωση θορύβου και κραδασμών, άνετα καθίσματα και σύστημα πολυμέσων.

Για τον κινητήρα του δεν έγινε καμία επίσημη αναφορά προς το παρόν, ωστόσο το πιθανότερο είναι να έχει τον ίδιο των 1.7 λτ. Στο προ ανανέωσης Niva, το μηχανικό αυτό σύνολο ισχύος 80 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και με ροπή 127 Nm στις 4.000 σ.α.λ. προσέφερε επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 19,0 δλ., η τελική ταχύτητα έφτανε τα 140 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση ήταν 10,2 λτ./100 χλμ.

Πηγή: autogreeknews.gr