Το πιο οικονομικό μικρό turbo των 13.855 ευρώ

Στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, οι προτάσεις που υπάρχουν με μικρά αλλά δυνατά turbo μηχανικά σύνολα είναι πάρα πολλές. Ποιο, όμως, είναι αυτό με τη χαμηλότερη τιμή;

Το πιο οικονομικό μικρό turbo των 13.855 ευρώ

Τα αυτοκίνητα με μικρούς turbo κινητήρες αποτελούν πλέον την πλειοψηφία της αγοράς και συναντώνται σε κάθε κατηγορίας και τιμής μοντέλα. Βασικό πλεονέκτημα του downsizing είναι ότι από μικρής χωρητικότητας μηχανικά σύνολα, όπως είναι τα 1.000άρια «βγαίνει» αρκετή δύναμη.

Επίσης, είναι πιο μικρά σε όγκο και σε βάρος από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ατμοσφαιρικά των 1.4 λτ. ή 1.6 λτ. Πρόσθετα, διαθέτουν αρκετή ροπή από τις χαμηλές στροφές και έτσι δεν χρειάζονται πολύ πίεση για να επιταχύνουν ή για να κρατήσουν ένα σβέλτο ρυθμό στο ταξίδι.

Στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, οι προτάσεις που υπάρχουν με μικρά αλλά δυνατά turbo μηχανικά σύνολα είναι πάρα πολλές. Μεταξύ αυτών, τη χαμηλότερη τιμή έχει το SEAT Ibiza 1.0 TSI, το οποίο πωλείται από 13.885 ευρώ, χωρίς να του λείπει κάτι το ουσιαστικό.

Στον εξοπλισμό της αρχικής έκδοσης Style ανήκουν τα εξής: 6 αερόσακοι, σύστημα αυτόνομης πέδησης, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, αισθητήρας βροχής, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών.

Ο 3κύλινδρος turbo κινητήρας ταιριάζει ιδανικά στο Ibiza, αφού με τα 95 άλογα και τα 175 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. συνδυάζει τις σβέλτες επιταχύνσεις με τη χαμηλή κατανάλωση. Συγκεκριμένα επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 182 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 4,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 104 γρ./χλμ.

Στην πράξη, το μοτέρ αυτό με το 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, εμφανίζει ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία και τραβάει από τις χαμηλές στροφές. Επιπλέον, το μικρό SEAT κερδίζει αμέσως τον οδηγό του με την σταθερότητα που επιδεικνύει σε κάθε διαδρομή, τη στιβαρή αίσθηση και την άνεση που παρέχει η πολύ καλά ρυθμισμένη ανάρτησή του.

Στο εσωτερικό του με τις «καθαρές» σχεδιαστικές γραμμές, ευνοείται η εργονομία, ενώ τα σκληρά πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί διακρίνονται περισσότερο για την προσεγμένη τους συναρμογή. Σημαντικό πλεονέκτημα του Ibiza αποτελούν οι άνετοι χώροι για τη μεταφορά τεσσάρων ενηλίκων επιβατών, όπως και το πορτ μπαγκάζ των 355 λίτρων.

Πηγή: autogreeknews.gr