Η Mercedes ετοιμάζει παγκόσμιο ηλεκτροσόκ!

Η Mercedes-Benz στοχεύει να ηγηθεί στα ηλεκτρικά σύνολα και το software των οχημάτων. Ο εξηλεκτρισμός όλων των μοντέλων της γκάμας της αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του στρατηγικού στόχου της μάρκας «Ambition 2039» και αναγκαία προϋπόθεση για τη μετάβαση της εταιρείας σε ένα επίπεδο παραγωγής ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος.

Η Mercedes ετοιμάζει παγκόσμιο ηλεκτροσόκ!

Το 2022 η γκάμα της Mercedes-EQ θα περιλαμβάνει συνολικά οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και το δίκτυο παραγωγής της μάρκας είναι έτοιμο να τα συμπεριλάβει στις γραμμές παραγωγής του στα υπάρχοντα εργοστάσια παγκοσμίως.

Η παραγωγή της EQC (μεικτή κατανάλωση: 21,5 kWh/100 χλμ.) το Μάιο του 2019 στο εργοστάσιο της Βρέμης (Γερμανία) εντάχθηκε στην τρέχουσα γραμμή παραγωγής. Μερικούς μήνες αργότερα, η Γερμανο-Κινεζική κοινοπραξία παραγωγής Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC), προχώρησε στην παραγωγή της EQC για την τοπική κινεζική αγορά. Το 2020 η παραγωγή του premium ηλεκτρικού MPV EQV (μεικτή κατανάλωση 26,4 kWh/100 χλμ.) ξεκίνησε στη Vitoria (Β. Ισπανία).

Η γκάμα των μικρομεσαίων αυτοκινήτων εμπλουτίζεται το επόμενο διάστημα με δύο αμιγώς ηλεκτρικά μικρομεσαία SUV, την EQA και την EQB το 2021. Η EQA θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 20 Ιανουαρίου του 2021 ως την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική της κατηγορίας των μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Η παραγωγής της EQA στο εργοστάσιο του Rastatt θα γίνεται παράλληλα με την A‑Class, την A-Class sedan, τη B-Class και την GLA.

Η παραγωγή της EQB θα ξεκινήσει το 2021 σε δύο εργοστάσια του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής των Mercedes-Benz Cars: στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας στο Kecskemét για την παγκόσμια αγορά και στο εργοστάσιο της γερμανικής-κινεζικής κοινοπραξίας BBAC στο Πεκίνο για την τοπική αγορά.

Επιπλέον, το πρώτο εξάμηνο του 2021 η παραγωγή της ηλεκτρικής πολυτελούς λιμουζίνας EQS θα ξεκινήσει στο νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz Factory 56 στο Sindelfingen (Γερμανία). Η EQS είναι το νέο, ανεξάρτητο και πλήρως ηλεκτρικό μέλος της οικογένειας της νέας S-Class και θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί τη νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική για πολυτελή και ηλεκτρικά οχήματα της ανώτερης κατηγορίας της Mercedes-Benz.

Tο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη θα ξεκινήσει την παραγωγή της ηλεκτρικής λιμουζίνας EQE το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ θα ακολουθήσει λίγο αργότερα η παραγωγή της στο εργοστάσιο του Πεκίνου. Η EQE συμπληρώνει έτσι όλο το ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο των δύο παραπάνω εγκαταστάσεων. Το εργοστάσιο του Πεκίνου θα παράγει συνολικά τέσσερα μοντέλα Mercedes-EQ για την τοπική αγορά.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Tuscaloosa (ΗΠΑ) προετοιμάζεται επίσης για την παραγωγή των EQE SUV και EQS SUV το 2022, τα οποία θα παράγονται στο μέλλον από την ίδια γραμμή των SUV με συμβατικά και plug-in hybrid συστήματα κίνησης.

Το 2022 συνολικά οκτώ ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ θα παράγονται σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους. Λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τον στρατηγικό στόχο της μάρκας, περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα παραγωγής να είναι xEVs (δηλαδή plug-in hybrid και ηλεκτρικά οχήματα) από το 2030 και μετά, ώστε να αυξάνεται σταδιακά το καθαρά ηλεκτρικό μερίδιο, ο υψηλός βαθμός ευελιξίας αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Το smart ολοκληρώνει το ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο των Mercedes-Benz Cars με τρία επιπλέον μοντέλα. Το smart EQ fortwo και το smart EQ fortwo Cabrio παράγονται στο Hambach της Γαλλίας ενώ το smart EQ forfour στο Novo Mesto της Σλοβενίας. Η επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της smart θα παράγεται από την κοινοπραξία smart Automobile Co., Ltd. στην Κίνα. Πρόκειται για την κοινοπραξία της Mercedes Benz AG και του Zhejiang Geely Group (Geely Holding).

Επιπλέον, περισσότερες από 20 παραλλαγές plug-in hybrid μοντέλων περιλαμβάνονται ήδη στο χαρτοφυλάκιο της Mercedes-Benz, ενώ η γκάμα επεκτείνεται διαρκώς με στόχο περισσότερες από 25 παραλλαγές να είναι διαθέσιμες για το αγοραστικό κοινό έως το 2025.

Οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ παρέχονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών με εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους. Η τοπική παραγωγή μπαταριών αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας για την «ηλεκτρική επίθεση» της Mercedes-Benz.

πηγή: autogreeknews.gr