Δεν υπάρχει η τιμή του Nissan Qashqai

Το επί σειρά ετών δημοφιλέστερο SUV στην Ελλάδα ανεξαρτήτως κατηγοριών, δεν είναι άλλο από το Nissan Qashqai.

Δεν υπάρχει η τιμή του Nissan Qashqai

Το επί σειρά ετών δημοφιλέστερο SUV στην Ελλάδα ανεξαρτήτως κατηγοριών, δεν είναι άλλο από το Nissan Qashqai, το οποίο απέκτησε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον μετά και την προσθήκη του νέου κινητήρα 1.3T 140 PS. Με το μηχανικό αυτό σύνολο προσφέρεται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από 20.490 ευρώ.

Στον εξοπλισμό της αρχικής έκδοσης Energy διατίθενται στάνταρ 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών και cruise control. Η αμέσως πιο ακριβή και συμφέρουσα έκδοση Acenta έχει και πάλι προσιτή τιμή (από 22.550 ευρώ) και περιλαμβάνει επιπλέον αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, υποβραχιόνια εμπρός – πίσω, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, κλιματισμό, προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου.

Λίρα 100 είναι ο νέος 4κύλινδρος 1.300άρης turbo κινητήρας βενζίνης με το μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και τα έμβολα, με την ειδική κατεργασία για μείωση των τριβών και της φθοράς. Το μηχανικό αυτό σύνολο με τους 140 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και τα 240 Nm ροπής στις 1.600-3.500 σ.α.λ. αποδίδει πολύ καλά και στην πράξη, ενώ διαθέτει πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας. Ο εν λόγω κινητήρας ενθουσιάζει, μιας και τραβάει δυνατά από χαμηλά χωρίς να έχει κενά ισχύος και υστέρηση στην απόκριση, έχει χαμηλό θόρυβο και ανεβάζει με άνεση στροφές. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,4 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 193 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 121 γρ./χλμ. (6,8 λτ./100 χλμ. και 155 γρ./χλμ. με WLTP).

Στο δρόμο, οι αναρτήσεις του Qashqai κάνουν πολύ καλή δουλειά, αφού αφήνουν εκτός καμπίνας τις περισσότερες ανωμαλίες των δρόμων, παρέχοντας παράλληλα αρκετή πρόσφυση, με περιορισμένες κλίσεις. Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο, οι γρήγορες ταχύτητες στο κοντέρ έρχονται χωρίς να τις αντιληφθεί ο οδηγός, ενώ και στις στροφές είναι σε θέση να κινηθεί σβέλτα, με ασφάλεια.

Πρόσθετα, το εσωτερικό του Qashqai αφήνει θετικές εντυπώσεις από την πρώτη επαφή. Αρχικά γιατί όλα είναι ποιοτικά, με προσεγμένη συναρμογή και μαλακά υλικά στο πάνω και κάτω μέρος του ταμπλό. Στον τομέα των χώρων αυτοί είναι αρκετοί, αφού μια τετραμελής οικογένεια με τις αποσκευές της (430 λτ.) θα μετακινηθεί με άνεση.

Πηγή: autogreeknews.gr