Ποιο νέο τζιπ πωλείται σε τιμή... τσιπ;

Τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα για τους περισσότερους πλέον, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, είναι τα SUV ή αλλιώς τα «τζιπ» όπως τα αποκαλούν πολλοί.

Ποιο νέο τζιπ πωλείται σε τιμή... τσιπ;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη φράση «αυτός έχει τζιπ» ή «ψάχνουμε να αγοράσουμε τζιπ» κ.λπ. Η συνεχώς αναπτυσσόμενη αυτή κατηγορία έχει πάρει το όνομά της από τη μάρκα Jeep. Άλλωστε τα μοντέλα της αμερικανικής φίρμας είναι συνώνυμα των εκτός δρόμου αυτοκινήτων, εδώ και δεκαετίες.

Παράλληλα, τα αυτοκίνητα της Jeep έχουν ταυτιστεί με τις ακριβές τιμές αγοράς και τους μεγάλους σε χωρητικότητα κινητήρες, με υψηλές απαιτήσεις σε καύσιμο. Αυτό όμως δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων με το νέο Renegade, για το λόγο ότι στην αρχική του έκδοση πωλείται στην άκρως προσιτή τιμή των 18.600 ευρώ. Αν και πρόκειται για την πιο οικονομική έκδοση, παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία, τόσο από πλευράς κινητήρα, όσο και εξοπλισμού.

Στην έκδοση Sport, το Renegade διαθέτει 6 αερόσακους, σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης οδικών πινακίδων σήμανσης, χειροκίνητο κλιματισμό, ηχοσύστημα με οθόνη 5 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες κ.λπ. Προσιτή τιμή έχει όμως και η πιο συμφέρουσα επόμενη έκδοση Longitude στις 21.000 ευρώ με επιπλέον (της Sport) οθόνη 7 ιντσών, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, διζωνικό κλιματισμό, εμπρός φώτα ομίχλης, τιμόνι με δερμάτινη επένδυση και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Στη βάση των κινητήρων του Renegade τοποθετείται ο μικρός αλλά αποδοτικός, νέος 3κύλινδρος turbo 1.0 GSE, απόδοσης 120 ίππων στις 5.750 σ.α.λ. και 190 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Η ισχύς περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων, χαρίζοντας στο πολύ ελκυστικό κόμπακτ Jeep επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και μέγιστη τελική ταχύτητα 185 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση βρίσκεται στα 5,4-5,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 123-130 γρ./χλμ. (εργοστασιακές μετρήσεις).

Φυσικά, υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές μηχανικών συνόλων, όπως είναι οι πιο ισχυροί βενζίνης 1.3 GSE των 150 και 180 ίππων και οι πετρελαίου 1.6 Mjet 120 hp και 2.0 Mjet 140 hp και 170 hp. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το Plug-in hybrid Renegade 4xe με τον 1.300άρη turbo κινητήρα βενζίνης και τη συνδυαστική απόδοση των 190 ή 240 ίππων.

πηγή: autogreeknews.gr