Ήρθε το νέο VW Tiguan με νέους κινητήρες

Το Volkswagen Tiguan είναι το SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη και ένα από τα σημαντικότερα best sellers στον κόσμο, ανεξάρτητα κατηγορίας.

Ήρθε το νέο VW Tiguan με νέους κινητήρες

Το 2019, κατά μέσο όρο ένα ολοκαίνουργιο Tiguan έβγαινε από τη γραμμή παραγωγής, σε ένα από τα τέσσερα εργοστάσια κατασκευής του σε όλο τον κόσμο, κάθε 35 δευτερόλεπτα – συνολικά διατέθηκαν 910.926 μονάδες. Ένα στα επτά, από τα περίπου 6,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα που κατασκεύασε η Volkswagen το 2019, ήταν Tiguan.

Το νέο Tiguan, με νέο σχεδιασμό, ισχυρά και αποδοτικά προηγμένα κινητήρια συστήματα βενζίνης, πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας, εξοπλισμένο με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από 25.990 ευρώ, για το Tiguan 1.5 TSI 130 PS ACT EVO Life.

Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά του (το 2016), το νέο Tiguan ξεχωρίζει αρχικά από το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός άκρο τμήμα του, όπου υιοθετεί στοιχεία από άλλα μοντέλα της VW (π.χ. Golf και Τ-Cross). Ανασχεδιασμένα είναι ακόμα τα πίσω φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρας.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου φέρει πιο σύγχρονη τεχνολογία. Νέο είναι το τιμόνι με τα χειριστήρια αφής, όπως και ο κλιματισμός με χειριστήρια αφής, που συναντώνται στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις. Το ανανεωμένο Tiguan εφοδιάζεται με νέο σύστημα πολυμέσων, με οθόνη 8 ιντσών ή τη μεγαλύτερη των 10,25 ιντσών. Πρόσθετα, στην καμπίνα του ξεχωρίζουν τα νέα διακοσμητικά και οι επενδύσεις.

Στο λανσάρισμα του νέου Tiguan στην Ελλάδα, άμεσα διαθέσιμες είναι οι εκδόσεις βενζίνης με τον κινητήρα 1.5 TSI όλες οι εκδόσεις πετρελαίου με τον κινητήρα 2.0 TDI (o 1.6 TDI καταργήθηκε). Τόσο η plug-in υβριδική έκδοση όσο και οι πιο ισχυρές εκδόσεις βενζίνης (ανάμεσά τους και η R) θα ακολουθήσουν στο πρώτο τρίμηνο του 2021, οπότε και θα ανακοινωθούν οι σχετικές προτεινόμενες τιμές λιανικής.

Το νέο Tiguan, βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στην έκδοση Basic, που είναι ήδη πλούσια εξοπλισμένη. Το μοντέλο στην Ελλάδα διατίθεται από την αμέσως επόμενη, πιο πλούσια έκδοση εξοπλισμού, τη Life. Ενδεικτικά, η έκδοση Life περιλαμβάνει:

Βασικό πακέτο εξοπλισμού IQ. DRIVE

  • Προβολείς LED
  • Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι
  • Κλιματισμός Air Care Climatronic 3 ζωνών
  • Σύστημα Infotainment Ready 2 Discover Media με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Υπηρεσίες We Connect και We Connect Plus

Τα στάνταρ χαρακτηριστικά του πακέτου Life περιλαμβάνουν επίσης έλεγχο κύριας δέσμης φώτων, ACC (Adaptive Cruise Control), ράγες οροφής ή αυτόματο κλιματιστικό (Air Care Climatronic) και τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών. Επιπλέον, το Tiguan Life eHybrid διαθέτει το σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας Ready 2 Discover (δυνατότητα αναβάθμισης πλοήγησης) με οθόνη αφής 8 ιντσών.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής των άμεσα διαθέσιμων εκδόσεων του νέου Tiguan, στον Πίνακα που ακολουθεί:

Πηγή: autogreeknews.gr