Δέκα «αθάνατα» σύγχρονα αυτοκίνητα

Υπάρχουν και σύγχρονα μοντέλα με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης βλαβών από κάποια άλλα.

Δέκα «αθάνατα» σύγχρονα αυτοκίνητα

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει από τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας ότι «αυτό το αυτοκίνητο ήταν αθάνατο». Ακόμα και οι νεότεροι γνωρίζουν ότι τα παλιά αυτοκίνητα και ειδικά τα γιαπωνέζικα, θα χάλαγαν μόνο όταν σκούριαζαν. Βέβαια τότε τα αυτοκίνητα ήταν πάρα πολύ απλά ως κατασκευή και σε τεχνολογία, αφού πέρα από ένα μαντεμένιο κινητήρα δεν είχαν αισθητήρες, οθόνες, ραντάρ, αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα και ένα σωρό σύγχρονα «καλούδια». Οπότε, δεν είχαν κάτι να χαλάσει.

Τα καινούργια μοντέλα είναι πιο «ευαίσθητα» και έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μια βλάβη, αφού είναι φορτωμένα με πάρα πολύ εξοπλισμό. Πλέον, δε νοείται σύγχρονο αυτοκίνητο χωρίς σύστημα πολυμέσων με οθόνη, αφού για πολλούς αγοραστές αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ, καθώς είναι η προέκταση του κινητού τηλεφώνου, ενώ περιλαμβάνει και πολλές ακόμα λειτουργίες.

Υπάρχουν όμως και σύγχρονα μοντέλα με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης βλαβών από κάποια άλλα. Μια εικόνα μας δίνουν έρευνες που γίνονται σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπως είναι και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η βρετανική Reliability Index αποτελεί μια αξιόπιστη πηγή, καθώς τα δεδομένα ενημερώνονται συνεχώς και προέρχονται από μια βάση που μετρά πάνω από 50.000 επεκτάσεις εγγυήσεων. Η Warranty Direct λαμβάνει όλα τα δεδομένα και παρουσιάζει τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Μ. Βρετανίας, τους τελευταίους 12 μήνες.

Ας δούμε ποια είναι τα 10 πρώτα στην λίστα της συνολικής κατάταξης, τα οποία βρίσκονται πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο του δείκτη αξιοπιστίας που είναι το 100. Στις πρώτες θέσεις τοποθετούνται μοντέλα που έχουν σταματήσει να πωλούνται και αυτό σίγουρα ενδιαφέρει όσους αναζητούν ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (εδώ πάντα παίζει μεγάλο ρόλο η χρήση – συντήρηση από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη).

Πρώτο στην κατάταξη είναι το Toyota iQ (δείκτης 3,00). Μπορεί να μην πούλησε όσο ίσως περίμενε η Toyota, ωστόσο είναι ένα ιδανικό αυτοκίνητο πόλης, χάρη και στο πολύ μικρό μήκος των 2.985 χλστ. Στη δεύτερη θέση τοποθετείται ένα αυτοκίνητο με μακροχρόνια παράδοση στη μικρομεσαία κατηγορία, το Mitsubishi Lancer (4,00). Τρίτο είναι το Opel Agila (7,00), ή αν προτιμάτε το Suzuki Wagon R με τα σήματα της Opel. Ακολουθεί ένα ακόμα αυτοκίνητο με ισχυρή παράδοση στην αξιοπιστία και με ζήτηση στα μεταχειρισμένα, το Hyundai Getz. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει το Honda Jazz (10,00), το οποίο έχει πολύ ευχαριστημένους πελάτες, αφού δεν βγάζει ζημιές.

Στην έκτη θέση τοποθετείται το Hyundai i10 (12,00) με ισχυρό όνομα στην αξιοπιστία και δυνατές πωλήσεις, τόσο στα μεταχειρισμένα, όσο και ως καινούργιο. Έβδομο είναι ένα αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε ελάχιστα στους ελληνικούς δρόμους, το Nissan Almera Tino (12,00). Επόμενο είναι ένα ακόμα δημοφιλές και αξιόπιστο Hyundai, το i20, το οποίο (όπως και το i10), λανσαρίστηκαν στις νέες γενιές τους. Ένατο είναι ένα πρακτικό και οικονομικό αυτοκίνητο με ιαπωνικό κινητήρα, το Citroen C1 και δέκατο το Suzuki Alto, με ισχυρή παράδοση και αυτό στον τομέα της αξιοπιστίας.

Πηγή: autogreeknews.gr