Νέο Jeep Compass με περισσότερο στιλ και δυνατότητες

Τα αυθεντικά μοντέλα της κατηγορίας των «τζιπ», είναι αυτά της μάρκας Jeep.

Νέο Jeep Compass με περισσότερο στιλ και δυνατότητες

Τύπου «τζιπ» αυτοκίνητα υπάρχουν πλέον πάρα πολλά στην αγορά, διαφόρων κατηγοριών και μεγεθών, όμως τα αυθεντικά μοντέλα της κατηγορίας των «τζιπ», είναι αυτά της μάρκας Jeep. Μάλιστα, τα σύγχρονα μοντέλα της Jeep έχουν γίνει πιο φιλικά στο περιβάλλον και οικονομικά σε κατανάλωση καυσίμου από ποτέ, χάρη στους σύγχρονους τεχνολογίας κινητήρες και τα plug-in hybrid υβριδικά σύνολα. Ωστόσο, έχουν κρατήσει στο ακέραιο τις υψηλές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, για τις οποίες παραδοσιακά φημίζονται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκδόσεις με τον ολοκαίνουργιο turbo κινητήρα βενζίνης των 1.3 λτ., ο οποίος διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή με αυτόματο. Το 4κύλινδρο μηχανικό αυτό σύνολο ανήκει στη νέα γενιά κινητήρων GSE (Global Small Engine) της FCA και διαθέτει ανεξάρτητη ρύθμιση των βαλβίδων εισαγωγής, τόσο σε επίπεδο βυθίσματος, όσο και χρονισμού.

Η πρώτη έκδοση του 1.3 GSE αποδίδει 130 ίππους στις 4.750 σ.α.λ. και 270 Nm ροπής στις 1.560 σ.α.λ., ενώ η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,3 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 192 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ.

Η επόμενη έκδοση του 1.3 GSE κινητήρα έχει ισχύ 150 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και ροπή 270 Nm στις 1.560 σ.α.λ. και συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων DDCT (Dual Dry Clutch Transmission). Να σημειωθεί ότι το Compass διατίθεται για πρώτη φορά με αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς και επιτυγχάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ., τελική ταχύτητα 199 χλμ./ώρα, κατανάλωση σε μεικτό κύκλο 5,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 131 γρ./χλμ.

Νέο στοιχείο που περιλαμβάνεται σε όλες τις εκδόσεις του νέου Compass 1.3 GSE, είναι η επιλογή Sport. Με την επιλογή της (μέσω του πλήκτρου στην κονσόλα), αλλάζουν οι παράμετροι λειτουργείας του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του αυτόματου κιβωτίου, για πιο σπορτίφ και άμεση αίσθηση στην οδήγηση. Σύμμαχος του οδηγού είναι και η τα νέας τεχνολογίας αμορτισέρ FSD (Frequency Selective Damping), τα οποία προσφέρουν μια ιδανική ισορροπία μεταξύ κρατήματος και άνεσης σε κάθε είδους διαδρομή.

Αποκτήστε τώρα το νέο Jeep Compass με τιμή από 22.800 ευρώ, και επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές που φτάνουν έως τις 6.000 ευρώ, συν 4 χρόνια εγγύηση και 4ετή οδική βοήθεια.

Πηγή: autogreeknews.gr