Οι μάρκες με τα περισσότερα γυρισμένα χιλιόμετρα

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου χρειάζεται αρκετό ψάξιμο από όλες τις πλευρές.

Οι μάρκες με τα περισσότερα γυρισμένα χιλιόμετρα

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου χρειάζεται αρκετό ψάξιμο από όλες τις πλευρές, αφού δυστυχώς υπάρχουν στην αγορά επιτήδειοι (και ιδιώτες), οι οποίοι σκαρφίζονται διάφορα κόλπα για να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους πιο γρήγορα και σε καλύτερη τιμή.

Αυτοκίνητα τρακαρισμένα πωλούνται ως «ατρακάριστα», άριστα διατηρημένα έχουν μηχανικά προβλήματα και κοντέρ με λίγα χιλιόμετρα έχουν «πειραχτεί». Τα γυρισμένα χιλιόμετρα είναι μια τακτική πολλών ετών και γι’ αυτό ο πελάτης πρέπει να είναι ψαγμένος και διαβασμένος. Το Υπουργείο Μεταφορών έχει κάνει υποχρεωτική την αναγραφή των χιλιομέτρων των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εισαγωγής, στην πρώτη άδεια που βγάζουν στην Ελλάδα, όμως είναι τόσα πολλά και τα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, που δύσκολα μπορεί να βγει άκρη.

Ο αγοραστής ενός μεταχειρισμένου μπορεί να διαπιστώσει εάν το αυτοκίνητο που κοιτάει έχει γυρισμένα χιλιόμετρα από 5 βασικούς ελέγχους, τους οποίους μπορεί να κάνει μόνος του, χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Να ελέγξει διεξοδικά την κατάσταση του αυτοκινήτου, αλλά και τα έγγραφα που το συνοδεύουν.

Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο με 200.000 πραγματικά χιλιόμετρα, το οποίο έχει πέσει στις 100.000 χιλιόμετρα μπορεί στο μάτι να μην του φαίνεται, όμως μηχανολογικά οι φθορές είναι πολύ μεγαλύτερες. Ο πωλητής θα πιάσει περισσότερα λεφτά και θα το πουλήσει πιο εύκολα, όμως ο αγοραστής όταν και αν ποτέ το διαπιστώσει θα είναι πολύ αργά.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας carVetrical, που συλλέγει στοιχεία από το ιστορικό των οχημάτων μέσω του αριθμού πλαισίου, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τα περισσότερα γυρισμένα χιλιόμετρα είναι τα BMW. Το ποσοστό τους είναι μάλιστα τεράστιο, αφού φτάνει το 51%! Ακολουθούν με πολύ χαμηλότερο ποσοστό η Audi με 10%, η VW με 9%, η Mercedes με 5%, η Skoda και η Ford με 3%, η Volvo και Opel με 2%. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι για παράδειγμα ένα μεταχειρισμένο Opel ή όποιας άλλης μάρκας δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και μια BMW έχει, όμως σε κάθε περίπτωση ένας ενδελεχής έλεγχος επιβάλλεται.

Πηγή: autogreeknews.gr