Νέο Nissan Almera Turbo!

Ο διάδοχος του πολύ επιτυχημένου στην αγορά της Ελλάδας, Nissan Sunny, το Almera έγινε και αυτό δημοφιλές στις δύο γενιές που λανσαρίστηκε, από το 1995 έως το 2006.

Νέο Nissan Almera Turbo!

Ο διάδοχος του πολύ επιτυχημένου στην Ελληνική αγορά Nissan Sunny, το Almera έγινε και αυτό δημοφιλές στις δύο γενιές που λανσαρίστηκε, από το 1995 έως το 2006. Μετά το διαδέχτηκε το Tiida χωρίς να κερδίσει αγοραστικό κοινό, κάτι που το κατάφερε το Qashqai.

Έκτοτε η Nissan δεν είχε σεντάν μικρομεσαίο μοντέλο στην Ευρώπη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το Almera ή όπως αλλιώς ονομάζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου (π.χ. Versa στις Η.Π.Α) δεν συνέχισε να πωλείται. Ουσιαστικά όμως, o συνεχιστής του Almera είναι το Sentra που διατίθεται στις Η.Π.Α. και πρόκειται για ένα σύγχρονο σεντάν τύπου κουπέ μήκους 4,6 μ., το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του Qashqai, την CMF-C.

Το εικονιζόμενο νέο Nissan Almera Turbo βασίζεται στην πλατφόρμα του υπάρχοντος Micra και πρόσφατα λανσαρίστηκε στη Μαλαισία, ενώ είχε προηγηθεί η Ταϊλάνδη. Η ομοιότητα του νέου Almera με το νέο Micra είναι άλλωστε ορατή στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος, όπου τα φωτιστικά σώματα, η μάσκα και ο προφυλακτήρας έχουν διαφοροποιηθεί.

Από τη μεσαία κολόνα και πίσω το Almera αλλάζει πλήρως και ακολουθεί την σχεδιαστική ταυτότητα των μεγαλύτερων σεντάν της Nissan. Παράλληλα, το έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ και το υπερυψωμένο καπό παραπέμπουν στα τύπου 4θυρα κουπέ. Το νέο Nissan Almera Turbo έχει μήκος 4.495 χλστ. (3.999 χλστ. το Micra), πλάτος 1.740 χλστ., ύψος 1.460 χλστ. και μεταξόνιο 2.620 χλστ.

Στο εσωτερικό, οι ομοιότητες του Almera με το Micra είναι εμφανέστατες, αφού το ταμπλό προέρχεται αυτούσιο από το μικρό Nissan. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο εξασφαλίζουν περισσότερους χώρους για τους επιβάτες και για τις αποσκευές (482 λτ.).

Το νέο Nissan Almera Turbo, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, εφοδιάζεται με το γνωστό 3κύλινδρο 1.0 λτ. turbo μηχανικό σύνολο βενζίνης, απόδοσης 100 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και 152 Nm ροπής στις 2.400-4.000 σ.α.λ. Η μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς γίνεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic CVT.

Στο βασικό του εξοπλισμό του ανάλογα με την έκδοση, περιλαμβάνονται ESP, έως 6 αερόσακοι, συστήματα αυτόνομης πέδησης, έλεγχος τυφλών σημείων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, κλιματισμός, ζάντες αλουμινίου κ.λπ. Οι τιμές του νέου Almera Turbo στη Μαλαισία ξεκινούν από 65.699 ρινγκίτ για τη βασική έκδοση και φτάνουν έως τις 83.919 (σημερινή ισοτιμία 13.420 – 17.145 ευρώ).

Πηγή: autogreeknews.gr