Η Porsche τρέχει με λιναρόσπορο!

Η συγκεκριμένη Cayman GT4, όχι μόνο διαφέρει από κάθε άλλη Cayman αλλά και από οποιαδήποτε φετινή συμμετοχή.

Η Porsche τρέχει με λιναρόσπορο!

Η Porsche Cayman GT4 που βλέπουμε, θα συμμετάσχει στον φετινό 24ώρο αγώνα του Nurburgring. Το κεντρομήχανο sportscar από το Τσουφενχάουζεν είναι από τα πλέον αγαπημένα αγωνιστικά, συμμετέχοντας κατά δεκάδες στον φημισμένο αγώνα αντοχής της «Πράσινης Κόλασης». Η συγκεκριμένη όμως, όχι μόνο διαφέρει από κάθε άλλη Cayman, αλλά και από οποιαδήποτε φετινή συμμετοχή.

Από το 2019, η Porsche κατασκευάζει τις πόρτες και την πίσω αεροτομή της GT4 Clubsport MR από φυσικά ανακυκλώσιμα υλικά, με βάση το λιναρόσπορο! Φέτος πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και, για πρώτη φορά, κατασκευάζει από πολυμερές λιναριού ολόκληρο το εμπρός τμήμα (φτερά, προφυλακτήρας, splitter, καπό) και το μεγαλύτερο κομμάτι του πίσω (προφυλακτήρας, διαχύτης, κάλυμμα κινητήρα)! Το υλικό αυτό παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με τα ανθρακονήματα (απαγωγή θερμότητας, αντοχή, χαμηλό βάρος), αλλά είναι πιο οικονομικό και λιγότερο ενεργοβόρο (βλέπε εκπομπές ρύπων κατά την παραγωγική διαδικασία) στην κατασκευή του.

Για τις πόρτες χρησιμοποιείται ξύλο μπάλσα ως βάση, ενώ για την αεροτομή το λιναρόνημα αναμειγνύεται με εποξική ριτίνη.

Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2016 και αποτελεί κοινή ενέργεια των Porsche, του γερμανικού Υπουργείου Γεωργίας, του Ινστιτούτου Ερευνών Τροφής του Fraunhofer και της ελβετικής εταιρίας Bcomp.

Πηγή: autogreeknews.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας