Γνωρίζετε τα 94 SUV που πωλούνται στην Ελλάδα;

Τα SUV έχουν πλέον κατακλύσει την αγορά του αυτοκινήτου και στην Ελλάδα, «κλέβοντας» πωλήσεις από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Γνωρίζετε τα 94 SUV που πωλούνται στην Ελλάδα;

Τα SUV έχουν πλέον κατακλύσει την αγορά του αυτοκινήτου και στην Ελλάδα, «κλέβοντας» πωλήσεις από τις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως είναι κυρίως από τα μικρά και μικρομεσαία χάτσμπακ, αλλά και από τα μεγαλύτερα μοντέλα.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2020, έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας 20.936 SUV, κατακτώντας ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς, που φτάνει το 45,43%. Με λίγα λόγια, σχεδόν 1 στα 2 αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί στην Ελλάδα το πρώτο 7μηνο του 2020 είναι SUV. Μεταξύ των κατηγοριών των SUV, τη μεγαλύτερη προτίμηση συγκεντρώνουν τα μικρομεσαία SUV (C-SUV), με 10.210 ταξινομήσεις και μερίδιο 22,15%, ενώ από κοντά ακολουθούν τα μικρά SUV (B-SUV) με 8.577 ταξινομήσεις και μερίδιο 18,61% (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ).

Ακόμα πιο εντυπωσιακός όμως είναι ο αριθμός των μοντέλων SUV που πωλούνται. Αυτά φτάνουν τα 94 στον αριθμό, ενώ είναι εκατοντάδες εάν προσθέσουμε τους διαφορετικούς κινητήρες και εξοπλιστικές εκδόσεις που διατίθενται. Οι προτάσεις στα B-SUV φτάνουν τα 19 μοντέλα, τα 34 στα C-SUV, τα 27 είναι μεσαία SUV (D-SUV), τα 6 είναι μεγάλα SUV (E-SUV) και τα υπόλοιπα 6 SUV είναι πολυτελείας (F-G SUV).

Πρώτο σε πωλήσεις ανεξαρτήτως της κατηγορίας, είναι φέτος και για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά το Nissan Qashqai, με 1.636 ταξινομήσεις (πάντα Ιανουάριος-Ιούλιος 2020). Αρκετά πιο πίσω με 1.131 ταξινομήσεις ακολουθεί το Toyota C-HR, το οποίο «πρεσάρει» στην τρίτη θέση το Peugeot 3008 με 1.056 οχήματα. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν τα δύο κόμπακτ SUV της VW, το T-Cross και το T-Roc με 1.021 και 1.010 ταξινομήσεις αντίστοιχα.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε όλα τα SUV που πωλούνται στην Ελλάδα, μαζί με τις ταξινομήσεις τους, ξεκινώντας από αυτά με τις περισσότερες και καταλήγοντας σε εκείνα με τις λιγότερες.

Πηγή: autogreeknews.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας