Τα επίσημα σκίτσα του ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV

Το ολοκαίνουργιο Enyaq iV αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο βήμα για τη Skoda, στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την ηλεκτροκίνηση.

Τα επίσημα σκίτσα του ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV

Το ολοκαίνουργιο Enyaq iV αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο βήμα για τη Skoda, στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την ηλεκτροκίνηση. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Skoda Auto που βασίζεται στην MEB, την πλατφόρμα που έχει εξελίξει το Volkswagen Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση.

Στα επίσημα σκίτσα του μοντέλου, φαίνεται ξεκάθαρα ένα σχήμα γεμάτο δυναμισμό και μυώδη χαρακτηριστικά. Τα λεπτά και έντονα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα μπροστά, ο επιθετικός προφυλακτήρας με τις αιχμηρές εισαγωγές, οι φαρδείς ώμοι, το κεκλιμένο σχήμα της τρίτης κολώνας, μαζί με το τονισμένο πίσω μέρος και τα ανάλογα διαρρυθμισμένα φανάρια συνθέτουν, ενδεχομένως, την πιο δυναμική σιλουέτα που έχουμε δει σε Skoda. Βέβαια μην ξεχνάμε πως πρόκειται για σκίτσα, οπότε το τελικό προϊόν σίγουρα θα είναι μετριασμένο, όμως και μόνο το γεγονός πως οι Τσέχοι είχαν αυτή τη μορφή κατά νου για το ηλεκτρικό τους SUV, λέει πολλά για την αλλαγή επιπέδου της φίρμας από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ (δείτε τα επίσημα σκίτσα και από το εσωτερικό).

Το Enyaq iV θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση, με δυνατότητα επιλογής από τρεις διαφορετικές μπαταρίες και πέντε επίπεδα ισχύος. Η φόρτισή του σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος θα γίνεται ακόμα και με 125 kW, με την αυτονομία να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα κατά WLTP, καθιστώντας το Enyaq iV ένα πρακτικό όχημα, ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Η παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Skoda θα αποτελέσει την κορύφωση των εορτασμών της μάρκας για τα 125 χρόνια ιστορίας της. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου, στην Πράγα και θα μεταδοθεί live σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: autogreeknews.gr