Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα 10ετίας

Μοντέλα πέντε έως δέκα ετών συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα 10ετίας

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ανέκαθεν βρίσκονταν ψηλά στην προτίμηση των αγοραστών που αναζητούσαν μια οικονομική λύση για να καλύψουν τις μεταφορικές τους ανάγκες έναντι ενός καινούργιου, λόγω των χαμηλότερων τιμών.

Μοντέλα πέντε έως δέκα ετών συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ανέσεων και ασφαλείας (ESP, 4-6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, ηχοσύστημα κ.λπ.) και συνήθως, δεν είναι φορτωμένα με πολλά χιλιόμετρα. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ καλή έρευνα αγοράς μέχρι την τελική επιλογή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και πάντα πρέπει να υπάρχει και μια γνώμη ενός ειδικού, αφού ό,τι λάμπει δεν είναι πάντοτε χρυσός.

Πολλοί δίνουν μεγάλη σημασία στο όνομα του κατασκευαστή και του μοντέλου, αφού κάποια έχουν ισχυρή παράδοση στον τομέα της αξιοπιστίας, ενώ άλλα όχι. Ωστόσο, μεγάλο ρόλο παίζει η συντήρηση που έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και αυτό φαίνεται από το βιβλίο service, όπου αναγράφονται και τυχόν επισκευές, εκτός των προγραμματισμένων service.

H Γερμανική TÜV, όπως χρόνο, έτσι και φέτος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ετήσιας μελέτης σύμφωνα με τους ελέγχους που κάνει σε εκατομμύρια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους γερμανικούς δρόμους. Τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας που έγιναν με βάση τις επιθεωρήσεις σε 9 εκατομμύρια αυτοκίνητα την περίοδο από τον Ιούλιο του 2018 έως των Ιούνιο του 2019, χωρίστηκαν σε πέντε ηλικίες κατηγοριών. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα μοντέλα ηλικίας 10 έως 11 ετών, που παραθέτουμε παρακάτω. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Porsche 911 και στο τέλος το Chevrolet Matiz.

Πηγή: autogreeknews.gr