Πόσο κάνουν τα Tesla στην Ελλάδα και πότε έρχονται;

Το γεγονός της χρονιάς για το χώρο του αυτοκινήτου στη χώρα μας, είναι αδιαμφισβήτητα ο ερχομός της Tesla.

Πόσο κάνουν τα Tesla στην Ελλάδα και πότε έρχονται;

Το γεγονός της χρονιάς για το χώρο του αυτοκινήτου στη χώρα μας, είναι αδιαμφισβήτητα ο ερχομός της Tesla! Τα αυτοκίνητα που μέχρι πρότινος βλέπαμε σε video reviews, έπρεπε να τρέχουμε στο εξωτερικό για να τα οδηγήσουμε ή να επιλέξουμε τη λύση της ανεξάρτητης εισαγωγής για να τα φέρουμε Ελλάδα, πλέον αποτελούν επίσημα μέρος της ελληνικής αγοράς. Ποια μοντέλα του Elon Musk πατάνε Ελλάδα, πόσο κάνουν και πότε έρχονται; Οι απαντήσεις ευθύς αμέσως.

Καταρχάς, ολόκληρη η γκάμα της Tesla (πλην Cybertruck, που ούτως ή άλλως δεν έχει ξεκινήσει να πωλείται ακόμα, και Model Y) είναι διαθέσιμη. Model 3, Model S και Model X, σε κάθε έκδοση και εξοπλιστικό επίπεδο, μπορούν να παραγγελθούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Το Model 3 ξεκινά από τη Standard Range Plus και τον μονό ηλεκτροκινητήρα, με ανώτατη αυτονομία 409 χλμ., 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 δλ. και τελική 225 χλμ./ώρα. Η τιμή του; 45.990 ευρώ. Η δικινητήρια και τετρακίνητη Long Range (560 χλμ. αυτονομία, 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ., τελική 233 χλμ./ώρα) ανεβαίνει στις 54.990 ευρώ, ενώ για την κορυφαία Performance, των 3,4 δλ. για το 0-100 και 261 χλμ./ώρα τελικής (έως 530 χλμ. αυτονομία), απαιτούνται 60.990 ευρώ. Για όλα τα Model 3, ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης υπολογίζεται στο Νοέμβριο.

Περνάμε στο αυτοκίνητο που άλλαξε το στάτους της ηλεκτροκίνησης. Το εμβληματικό -για τα μέτρα των EVs, σε βάθος χρόνου για ολόκληρη την αυτοκίνηση- Model S ξεκινά από τις 83.990 ευρώ για την έκδοση Long Range (αυτονομία έως 610 χλμ., 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ., τελική 250 χλμ./ώρα). Η κορυφαία Performance, με τη διαβόητη λειτουργία Ludicrous, χάνει λίγο σε μέγιστη αυτονομία (593 χλμ.), αλλά «διακτινίζεται» στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,5 δλ. και φτάνει μέχρι τα 261 χλμ./ώρα τελικής. Όλα αυτά για λιγότερο από 100.000 ευρώ (99.990). Όπως και το Model 3, έτσι και το S θα έρθει τον Νοέμβριο αν το παραγγείλετε τώρα.

Για τους φαν των crossover και SUV, εξυπακούεται πως η Tesla προσφέρει επιλογή. Το Model X έχει λαχταρίσει μέχρι Ferrari 812 Superfast και ξεκινά από τις 89.990 ευρώ, στην Long Range (507 χλμ. αυτονομία, 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ., τελική 250 χλμ./ώρα). Το Model X Performance είναι το ακριβότερο Tesla που μπορεί να αγοράσει κάποιος, κοστολογούμενο στις 105.990 ευρώ και προσφέροντας επιτάχυνση 2,8 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, μαζί με 261 χλμ./ώρα τελικής και έως 487 χλμ. αυτονομία. Όπως και τα Model 3/Model S, έτσι και το Model X το παραγγέλνεις τώρα, έρχεται τον Νοέμβριο.

Κίνητρα

Όλα τα οχήματα Tesla με βασική τιμή μέχρι 50.000 ευρώ προ φόρων είναι επιλέξιμα για 15% επιδότηση με μέγιστη μείωση 6.000 ευρώ στην τιμή αγοράς για ιδιώτες ή 5.500 ευρώ για εταιρείες. Οι εταιρείες μπορούν να διεκδικήσουν το κίνητρο αγοράς για έως και 3 αυτοκίνητα. Για να διεκδικήσετε το κίνητρο, μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση μέσω του ιστότοπου της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι τα οχήματα τα οποία έχουν αγοραστεί από τις 7 Αυγούστου 2020 θα είναι επιλέξιμα για το κίνητρο.
Περισσότερες πληροφορίες

0% φόρος εταιρικών αυτοκινήτων

Όλοι οι ιδιοκτήτες εταιρικών αυτοκινήτων Tesla δικαιούνται να επωφεληθούν από το κίνητρο φόρου εταιρικών αυτοκινήτων 0%—που παρέχει σημαντική εξοικονόμηση σε σχέση με την κατοχή ενός βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου εταιρικού αυτοκινήτου Οι οδηγοί αυτοκινήτων Tesla πληρώνουν 0% φόρο εταιρικών αυτοκινήτων για τα πρώτα 40.000 ευρώ της τιμής αγοράς προ φόρων και φορολογούνται για το υπολειπόμενο ποσό άνω των 40.000 ευρώ. Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο με τιμή αγοράς 55.000 ευρώ προ φόρων υπόκειται σε φόρο εταιρικών αυτοκινήτων σαν να ήταν αυτοκίνητο με τιμή 15.000 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες

Φόρος ταξινόμησης

Όλα τα Tesla εξαιρούνται από τον φόρο ταξινόμησης οχήματος κατά την αγορά ενός νέου οχήματος. Τα βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα, επιβαρύνονται όλα με φόρο ταξινόμησης που καθορίζεται από τις εκπομπές CO2 και την τιμή τους.

Ετήσια τέλη κυκλοφορίας

Όλα τα Tesla απαλλάσσονται από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα επιβαρύνονται με ετήσιο τέλος βάσει του κυβισμού του κινητήρα τους.

Ειδικές αποσβέσεις

Τα εταιρικά οχήματα Tesla μπορούν να αποσβένονται με επιπλέον 50% της τιμής του αυτοκινήτου για αξία αυτοκινήτου έως και 40.000 ευρώ προ φόρων. Η αξία του αυτοκινήτου πάνω από 40.000 ευρώ προ φόρων μπορεί να αποσβεστεί κατά 25% επιπλέον. Διατίθενται πρόσθετα οφέλη απόσβεσης για αυτοκίνητα που αγοράζονται σε νησιά.

Δωρεάν στάθμευση

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, όλα τα οχήματα Tesla θα εξαιρούνται από τα δημόσια τέλη στάθμευσης στην Ελλάδα για 2 χρόνια. Οι οδηγοί θα πρέπει να εγγραφούν για να λάβουν ένα ειδικό «σήμα» για το όχημά τους, ώστε να είναι δυνατή η αναγνώρισή του για την εξαίρεση.

Για να επιλέξετε και να διαμορφώσετε το Tesla της αρεσκείας σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στο ιδιαίτερα καλοστημένο και εύχρηστο site της εταιρίας.

Πηγή: autogreeknews.gr