Κορονοϊός στο βενζινάδικο: Τι να προσέξετε!

Με τα κρούσματα και δυστυχώς τους θανάτους από τον κορονοϊό να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και στην Ελλάδα, όλοι πρέπει να πάρουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις, όπου και αν βρισκόμαστε, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του, ακόμα και στο βενζινάδικο.

Κορονοϊός στο βενζινάδικο: Τι να προσέξετε!

Ακόμα και σε συνήθειες ρουτίνας των οδηγών, όπως ο ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου στο βενζινάδικο, πρέπει να λαμβάνονται ορισμένα βασικά μέτρα. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να κατέβει από το αυτοκίνητο και δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να πιάσει την αντλία.

Αν χρειαστεί να εξέλθει από το όχημα για να ψωνίσει κάτι ή να κάνει συναλλαγή, πρέπει να φορέσει γάντια μιας χρήσεως -αφού θα πιάσει χειρολαβές- και μετά να τα πετάξει στο καλάθι.

Κορονοϊός: «Η χλωρίνη βοηθάει; Το αλκοόλ; Το σκόρδο;» - Ο ΠΟΥ απαντά επιστημονικά σε 14 ερωτήσεις

Για ευνόητους λόγους, πρέπει στο αυτοκίνητο να υπάρχουν γάντια μιας χρήσεως και αντισηπτικό τζελ. Ενδείκνυνται η πληρωμή να μη γίνεται με μετρητά και μόνο με κάρτα και με μικρά ποσά (έως 25 ευρώ) έτσι ώστε να μη χρειάζεται καταχώρηση κωδικού PIN.

Εάν χρειάζεται καθάρισμα το παρμπρίζ, καλό είναι να μην πιάσετε με γυμνά χέρια το εργαλείο που το καθαρίζει, ή ζητήστε από τον υπάλληλο να σας εξυπηρετήσει.

Γενικά, περιορίζουμε όσο το δυνατό τις μετακινήσεις και τις επαφές με άτομα μεγάλης ηλικίας, μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε συνωστισμούς και ακολουθούμε τις οδηγίες προστασίας του Υπουργείου Υγείας.

Πηγή: autogreeknews.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας