Αντουάν Χιμπέρτ: Ένα αδικοχαμένο ταλέντο

Ο θάνατος του Αντουάν Χιμπέρτ στην πίστα του Βελγίου βύθισε στο πένθος τον κόσμο της ταχύτητας την οποία λάτρευε από μικρό παιδί.

Αντουάν Χιμπέρτ: Ένα αδικοχαμένο ταλέντο

Υπάρχουν εκείνες οι στιγμές στον αθλητισμό που χαίρεσαι να βλέπεις και να θυμάσαι. Είναι εκείνες οι στιγμές που είτε η αγαπημένη σου ομάδα θα πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη είτε επειδή υποκλίθηκες μπροστά στο θέαμα που σου χάρισε.

Είναι και κάποιες άλλες όμως, σκοτεινές και μουντές που μένουν άθελα σου στη μνήμη, γιατί σε συγκλόνισαν αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στην καρδιά σου το οποίο θα το κουβαλάς μαζί σου. Μία τέτοια τραγική στιγμή σημειώθηκε στην πίστα του Βελγίου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Formula 2 το Σάββατο (31/8).

Θρήνος στη Formula 2: Νεκρός ο 22χρονος Χιμπέρτ

Άτυχος πρωταγωνιστής ήταν ο Αντουάν Χιμπέρτ που έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα να πέσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στον Μαρίνο Σάτο χάνοντας έτσι τη ζωή του. Ο θάνατος του μόλις 22χρονου οδηγού «βύθισε» στο πένθος τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Formula 1, μία μέρα μετά το συμβάν, θα είδαν το πόσο συγκλονισμένοι ήταν οι πιλότοι αλλά και οι υπεύθυνοι των ομάδων. Πιο πολύ από όλους όμως ήταν ο Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος μετά το χαμό του καλού του φίλου και παρά το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσε κατάφερε να βγει νικητής αφιερώνοντας τη νίκη στον Χιμπέρτ.

Η ζωή του Χιμπέρτ στον κόσμο της ταχύτητας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο Γάλλος γεννήθηκε στο Λιόν και παρά την οικονομική στενότητα της οικογένειας του κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρο του. Σε ηλικία οκτώ ετών ξεκίνησε στα καρτ ανεβαίνοντας σιγά σιγά κατηγορίες.

Την περσινή χρονιά είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα GP3 της Γαλλίας κερδίζοντας έτσι μία θέση στη Formula 2. «Είμαι ήδη χαρούμενος, που έφτασα έως εδώ χωρίς πολλά χρήματα», ήταν τα πρώτα του λόγια μετά την κατάκτηση του τίτλου. Πίσω από τη σεμνότητα και την ευγένεια που τον διακατείχε κρυβόταν ένας μαχητής, ο οποίος πάλευε καθημερινά για την εκπλήρωση του ονείρου. Αυτό της Formula 1. Η μοίρα ωστόσο είχε διαφορετικά σχέδια για εκείνον και το μέλλον του στερώντας από την κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ την ανάδειξη ενός ακόμα ταλαντούχου πιλότου.

Ο χαμός του Χιμπέρτ έβαλε έναν τραγικό επίλογο στο φετινό καλοκαίρι που για κάποιους θα ήταν σαν όλα τα άλλα, εάν δεν είχε γίνει το μοιραίο δυστύχημα στο Βέλγιο. Μπροστά στο θάνατο όλα είναι τόσο μικρά αλλά στο άκουσμα πως ένα 22χρονο παιδί ξεψύχησε στην άσφαλτο δεν μπορεί να μη σε θυμώσει και παράλληλα να σε στεναχωρήσει.

Ο Αντουάν Χιμπέρτ θα περάσει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ένα αδικοχαμένο ταλέντο σαν εκείνα που χάνονται καθημερινά στους δρόμους.