Δύο ξεχωριστές «Ιταλίδες» στο Κιότο

Δύο Alfa Romeo στο ιαπωνικό Concours d’Elegance

Δύο ξεχωριστές «Ιταλίδες» στο Κιότο

Στο Κάστρο Nijo βρίσκονται οι Alfa Romeo 1900 C52 Coupe ή όπως την αποκαλούν «Disco Volante» και η Giulia Quadrifoglio. Οι δυο Ιταλίδες βρίσκονται εκεί λόγω του ιαπωνικού Concours d’Elegance, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Απριλίου.

Η FCA Heritage, το τμήμα που δημιουργήθηκε για να προστατεύει και να προωθεί την ιστορία των ιταλικών μαρκών του Ομίλου FCA βρέθηκε στο Κιότο και υποστηρίζει την εκδήλωση.

Η "Disco Volante", η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1952 και 1953, σχεδιάστηκε από τον Gioacchino Colombo και βασίστηκε στη 1900 Sprint, από την οποία δανείστηκε αρκετά εξαρτήματα. Σε αντίθεση με το κανονικό αυτοκίνητο παραγωγής - που κατασκευάστηκε με ενιαίο μονοκόκ σασί - η "Disco Volante" βασίστηκε σε ένα σωληνοειδές σασί. Ο κινητήρας διπλού άξονα 1997 κυβ. εκατοστών, επανασχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου με στροφαλοθάλαμο και κεφαλή από ελαφρύ κράμα αλουμινίου, δύο εκκεντροφόρους και μονή τροφοδοσία καυσίμου. Φτάνοντας σε ισχύ τους 158 ίππους, αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο είχε μέγιστη ταχύτητα πάνω από 220 km/h.

Η Giulia Quadrifoglio έρχεται με έναν ισχυρό βενζινοκινητήρα 2.9 λίτρων V6, ικανό να προσφέρει 510 ίππους, σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο εξαιρετικές επιδόσεις. Τελική ταχύτητα 307 km/h, επιτάχυνση από 0-100 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και μέγιστη ροπή 600 Nm. Παρά αυτές τις επιδόσεις, η Giulia Quadrifoglio είναι φιλική προς το περιβάλλον. Είναι στην πρώτη θέση στην κατηγορία των εκπομπών CO2, με 189 g/km.

Πηγή: gogar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΙΝΤΕΟ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ KIA STONIC 1.0 TURBO

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ HYUNDAI I30 FASTBACK