BMW και Daimler θα συνεργαστούν στις υπηρεσίες μετακίνησης

Οι δύο κολοσσοί θα αναλάβουν κοινές δράσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης

BMW και Daimler θα συνεργαστούν στις υπηρεσίες μετακίνησης

Δύο μεγάλοι ανταγωνιστές με σχεδόν παράλληλη πορεία εδώ και δεκαετίες προχωρούν σε μια ιστορική απόφαση. Ο λόγος για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Daimler, οι οποίες αποφάσισαν να ενώσουν τις υπηρεσίες μετακίνησης που διαθέτουν σε μία νέα και ενιαία εταιρεία.

Η νέα εταιρεία, στην οποία θα συμμετέχουν από 50/50 οι BMW και Daimler, θα περιλαμβάνει γνωστές υπηρεσίες μίσθωσης αυτοκινήτου, όπως το Car2Go, εύρεσης πάρκινγκ, όπως το Park Now, λύσεις φόρτισης, όπως το ChargeNow, εφαρμογές εύρεσης ταξί, όπως το MyTaxi, στο οποίο ανήκει και το ελληνικό Beat. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια συγχώνευση που δημιουργεί ένα οικοσύστημα υπηρεσιών, που λειτουργούν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό συμπληρωματικά η μία με την άλλη και έχουν παγκόσμιο αποτύπωμα.

Το σχέδιο των δύο εταιρειών θα πρέπει να περάσει από την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού με τους αναλυτές, στο σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, να θεωρούν ότι αυτό θα συμβεί με επιτυχία. Σε ό,τι αφορά το σχέδιο αυτό καθαυτό οι εκτιμήσεις είναι ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς στην παρούσα φάση που βρίσκεται η αγορά δεν παράγει σημαντικά κέρδη, ενώ αντίθετα είναι απαραίτητοι σημαντικοί πόροι για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται προκειμένου να αναπτυχθούν.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, στη συνένωση αυτή συμπεριλαμβάνεται και η ελληνική εφαρμογή Beat, ως θυγατρική της MyTaxi (της Daimler). Αν και είναι πολύ νωρίς για να υποθέσει κάποιος με σιγουριά τι σημαίνει αυτή η κίνηση για το Beat είναι βέβαιο ότι ένα πρώτο σίγουρο όφελος για την ελληνική εταιρεία είναι ότι πολλαπλασιάζεται η πρόσβαση στην πληροφορία που θα έχουν οι άνθρωποί της, αφού πλέον θα «συνεργάζεται» με ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών, που θα λειτουργούν κάτω από το νέο σχήμα.

Πηγή: gogar.gr

Διαβάστε επίσης:

TOP 10 ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 25-31 ΜΑΡΤΙΟΥ

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΟΧΗΜΑ