Παραδοχή ενοχής του Έκλεστοουν για απόκρυψη εισοδημάτων άνω των 450 εκατ. ευρώ!

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1, Mπέρνι Έκλεστοουν, παραδέχθηκε πως δεν είχε δηλώσει 450+ εκατομμύρια ευρώ και δήλωσε ένοχος για εξαπάτηση.

Παραδοχή ενοχής του Έκλεστοουν για απόκρυψη εισοδημάτων άνω των 450 εκατ. ευρώ!

Άλλαξε στάση στην υπόθεση του ο Μπέρνι Έκλεστον, που είχε κατηγορηθεί πέρσι το καλοκαίρι για απόκρυψη ενός τεράστιου ποσού.

Ο 92χρονος, πλέον, Βρετανός, πρώην ιθύνων νους του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 δήλωσε ένοχος, αποδεχόμενος πως δεν είχε δηλώσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχε «κρύψει» σε καταπίστευμα σε τράπεζα της Σιγκαπούρης.

Ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου Southwark Crown Court του Λονδίνου και δήλωσε ένοχος, φτάνοντας σε συμβιβασμό με τις αρχές.

Τώρα, ο δισεκατομμυριούχος (σ.σ. η περιουσία του αγγίζει τα 3 δις) θα καταβάλει ένα ποσό που εκτιμάται πως θα αγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ και θα καλύπτει κάθε εκκρεμότητα των τελευταίων 18 φορολογικών ετών.

Ο δημόσιος κατήγορος, Ρίτσαρντ Ράιτ, είπε στο Sky News: «Ο κύριος Έκλεστον δεν ήταν σαφής σχετικά με το πως δημιουργήθηκαν οι εν λόγω λογαριασμοί. Δεν ήξερε λοιπόν αν φορολογούνται. Όμως αποδέχεται πως πρέπει να καταβάλλει φόρους».

Θυμίζουμε πως ο Έκλεστον είχε βρεθεί στο εδώλιο ξανά στο παρελθόν, αυτή τη φορά στη Γερμανία. Ήταν την περίοδο 2012-2014 όταν είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία. Τότε δεν είχε υπάρξει παραδοχή ενοχής, υπήρχε όμως οικονομικός συμβιβασμός, με ποσό που άγγιζε τα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας που ξεκίνησε ως ιδιοκτήτης της Brabham την περίοδο 1972-1987 συνειδητοποίησε γρήγορα τη δυναμική που είχε το σπορ και πήρε τα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα. Είχε τον πλήρη έλεγχο της F1 για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Ο Έκλεστον παρέδωσε τα… κλειδιά στη Liberty Media, το 2017.