Ο Μάρκεθ επικράτησε και στην Ταϊλάνδη

Kοντά στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου στο MotoGP βρίσκεται ο Μαρκ Μάρκεθ, καθώς ο αναβάτης της Honda προσπέρασε στην τελευταία στροφή τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο και πανηγύρισε τη νίκη στο γκραν πρι της Ταϊλάνδης 

Ο Μάρκεθ επικράτησε και στην Ταϊλάνδη

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου στο MotoGP βρίσκεται ο Μαρκ Μάρκεθ, καθώς ο Ισπανός αναβάτης της Honda προσπέρασε στην τελευταία στροφή τον Ιταλό Αντρέα Ντοβιτσιόζο και πανηγύρισε τη νίκη στο «παρθενικό» γκραν πρι της Ταϊλάνδης που διεξήχθη σήμερα (7/10) στο Μπουριράμ.

Οι δύο αναβάτες έδωσαν σκληρή «μάχη» στους τελευταίους γύρους, ωστόσο ο Μάρκεθ, ο οποίος μετράει τέσσερις τίτλους MotoGP στην καριέρα του, πήρε την πρωτοπορία στην τελευταία στροφή και είδε πρώτος την καρό σημαία, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 39 λεπτά, 55 δευτερόλεπτα και 722 χιλιοστά.

Ο Μάρκεθ πανηγύρισε την έβδομη νίκη του για το 2018, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ντοβιτσιόζο με Ducati, μόλις 115 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισπανός Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha, ο οποίος τερμάτισε 270 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον νικητή.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Μάρκεθ, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην κατάταξη των αναβατών, αύξησε στους 77 βαθμούς (271 έναντι 194) το προβάδισμά του έναντι του Ντοβιτσιόζο.

Πλέον απομένουν τέσσερις αγώνες για την «αυλαία» της σεζόν και ο Ισπανός μπορεί να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο σε δύο εβδομάδες στην Ιαπωνία, εφόσον πάρει τη νίκη στην πίστα του Μοτέγκι. Τρίτος στην κατάταξη των αναβατών είναι ο Ιταλός Βαλεντίνο Ρόσι με Yamaha (172 βαθμοί).