Μάχη ζωής για τον «μεγάλο» Νίκι Λάουντα

Ο 69χρονος Αυστριακός θρύλος της Formula 1 νοσηλεύεται στο Γενικό νοσοκομείο της Βιέννης μετά από μεταμόσχευση πνεύμονα.

Μάχη ζωής για τον «μεγάλο» Νίκι Λάουντα

Μια γρίπη που υποτίμησε φαίνεται πως είναι η αιτία των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ξαφνικά ο Νίκι Λάουντα. Σύμφωνα με τo site της Βιέννης, Oesterreich, ο Λάουντα υποτίμησε τα συμπτώματα γρίπης ενώ βρισκόταν στην Ίμπιζα για διακοπές. Αναγκάστηκε να μεταβεί στη Βιέννη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Έμεινε στην εντατική για λίγες ημέρες οπότε η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε σε σημείο που δικαιολογούσε τη μεταφορά του σε άλλο τμήμα. Όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε εκ νέου και υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα. Στο παρελθόν είχε ήδη υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού.

"Ο Νίκι Λάουντα αναρρώνει μετά από πετυχημένη μεταμόσχευση την οποία πραγματοποίησε ο Βάλτερ Κλεπέτκο, επικεφαλής του τμήματος της θωρακικής χειρουργικής, με τον Κόνραντ Χετζνέκερ. Η οικογένεια ζητά από τον κόσμο να σεβαστεί τις ιδιωτικές της στιγμές και δεν θα κάνει άλλες δηλώσεις" αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης.

Την 1η Αυγούστου του 1976 ο οδηγός της Ferrari Νίκι Λάουντα είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στην πίστα Nurburgring που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή. Εκτός από τα εμφανή στο πρόσωπο εγκαύματα είχε υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα, στους πνεύμονες, από τα καυτά αέρια που εισέπνευσε.