Kia και Hyundai πέρασαν τους Ιάπωνες σε αξιοπιστία

Η J.D. Power ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας αξιοπιστίας, η οποία αφορά την πολύ μεγάλη αγορά των Η.Π.Α.

Kia και Hyundai πέρασαν τους Ιάπωνες σε αξιοπιστία

Οι αξιολογήσεις έγιναν μετά από τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν από περισσότερους από 80.000 επαληθευμένους ιδιοκτήτες οχημάτων ηλικίας 3 ετών. Αυτή η βαθμολογία εστιάζει στον τύπο και τον αριθμό των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες τους τελευταίους 12 μήνες με το όχημά τους. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των προβλημάτων που αναφέρουν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων, τόσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία.

Η μελέτη εστίασε σε μοντέλα του 2019 και τα εξέτασε σε 184 συγκεκριμένες περιοχές, τις οποίες κατόπιν χώρισε σε εννέα μεγάλες κατηγορίες: κλιματισμό, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (νέα κατηγορία), οδηγική εμπειρία, αμάξωμα, χαρακτηριστικά / χειριστήρια / οθόνες, infotainment, εσωτερικό, σύστημα μετάδοσης κίνησης και καθίσματα.

Όσον αφορά την τεχνολογία, τα περισσότερα προβλήματα προκάλεσαν τα συστήματα infotainment, όπως τα κακά συστήματα αναγνώρισης φωνής, η συνδεσιμότητα Android Auto / Apple CarPlay και Bluetooth, τα δύσχρηστα και ανακριβή ή ξεπερασμένα συστήματα πλοήγησης και οι λίγες θύρες USB.

Στην κορυφή της κατάταξης με τα λιγότερα προβλήματα τοποθετήθηκε η Kia, πετυχαίνοντας σκορ 145 PP100 (145 προβλήματα ανά 100 οχήματα), όταν ο μέσος όρος ήταν στο 192 PP100. Ακολούθησε με μικρή διαφορά η Buick και στην τρίτη θέση βρέθηκε η Hyundai. Στο αντίθετο άκρο βρέθηκε η Land Rover με τα περισσότερα προβλήματα (284 PP100).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας για τις μάρκες και τα μοντέλα, μπορείτε να τα δείτε στους παρακάτω πίνακες:

Πηγή: autogreeknews.gr