Σοβαρά άρρωστος ο Marchionne, αποχωρεί από την Fiat Chrysler

Στη θέση του τοποθετήθηκε ο έως χθες επικεφαλής της Jeep, Mike Manley

Σοβαρά άρρωστος ο Marchionne, αποχωρεί από την Fiat Chrysler

Σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του Sergio Marchionne παρουσιάστηκαν μετά από μία πρόσφατη επέμβαση στον ώμο. Ως αποτέλεσμα, το διοικητικό συμβούλιο της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) έκρινε ότι δεν μπορεί πλέον να διοικεί τον ιταλο-αμερικάνικο όμιλο. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει άμεσα ο Βρετανός Mike Manley (στη φωτογραφία κάτω μαζί με τον Marchionne), ο οποίος ήταν επικεφαλής της μάρκας Jeep.

Ο 66χρονος Marchionne είχε ηγηθεί της συγχώνευσης της Fiat με την Chrysler μετά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της δεύτερης, τα οποία λίγο έλειψαν να την οδηγήσουν στη χρεωκοπία. Ο Ιταλο-Καναδός είναι γνωστός για τον αποφασιστικό τρόπο διοίκησης, όπως φαίνεται και από την απόφαση να «σκοτώσει» την Lancia για οικονομικούς λόγους. Το πλάνο προέβλεπε την αποχώρησή του από την FCA την άνοιξη του 2019, όμως λόγω της κατάστασης της υγείας του επισπεύστηκε η διαδοχή του.

Ως «μέντορα και πραγματικό φίλο» χαρακτήρισε τον Marchionne σε γραπτή του δήλωση ο John Elkann, εγγονός του Gianni Agnelli και Πρόεδρος της Exor, της επενδυτικής εταιρείας που ελέγχει μεταξύ άλλων και τη Γιουβέντους. O Elkann θα διαδεχθεί τον Marchionne στην ηγεσία της Ferrari.

Πηγή: gogar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ KIA SPORTAGE 1.7 DIESEL