Aston Martin DBS Superleggera: Ελαφριά και με 725 ίππους

Η βρετανική μάρκα αντικαθιστά την Vanquish S με ένα εντυπωσιακό μοντέλο.

Aston Martin DBS Superleggera: Ελαφριά και με 725 ίππους

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να αρχίσουν οι παραδόσεις του νέου Super GT της Aston Martin, στην τιμή των 275.000 ευρώ για τη Γερμανία και των 305.000 δολαρίων για τις Ηνωμένες Πολιτείθες. Η DBS Superleggera συνδυάζει την πολυτέλεια και τη γοητεία με το χαμηλό βάρος και τις εκρηκτικές επιδόσεις.

Το όνομα Superleggera πρωτοεμφανίστηκε το 1967 και αποτελεί τη σύνδεση με το παρελθόν της Aston Martin και τον ιταλικό κατασκευαστή αμαξωμάτων, την Touring Superleggera. Δύναμη χαρίζει ο γνωστός 5.2 V12, ο οποίος έχει δεχτεί επεμβάσεις για ένα τόσο ειδικό αυτοκίνητο.

Χαρίζει στην αντικαταστάτρια της Vanquish S ισχύ 725 ίππων, ροπή 900 Nm, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,4 sec και τελική ταχύτητα 340 km/h. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα torque vectoring. Το αεροδυναμικό πακέτο της DBS Superleggera παράγει 180 κιλά κάθετης δύναμης στην τελική ταχύτητα, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις ρυθμίσεις για τον κινητήρα και το πλαίσιο, τη GT, τη Sport και τη Sport Plus.

Πηγή: gogar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ KIA CEED

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ DACIA