Νικητής ο Neuville στο θρίλερ της Σαρδηνίας!

Ο οδηγός της Hyundai επικράτησε του πρωταθλητή Ogier με διαφορά 0,7 δλ

Νικητής ο Neuville στο θρίλερ της Σαρδηνίας!

Ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά ράλι των τελευταίων ετών. Η μάχη του Sebastien Ogier (Ford Fiesta) με τον Thierry Neuville (Hyundai i20) κρίθηκε πραγματικά στην τελευταία ειδική διαδρομή του Ράλι Σαρδηνίας, την power stage μήκους 6,96 km.

Πριν από αυτή, ο Ogier διατηρούσε ελάχιστο προβάδισμα 0,8 sec έναντι του Neuville. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai οδήγησε επιθετικά και με 4:52.9 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική. Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Ogier, ο οποίος χρονομετρήθηκε κατά 1,5 sec πιο αργός, με αποτέλεσμα να χάσει τη νίκη για 7 δέκατα του δευτερολέπτου! Τρίτος τερμάτισε ο Φινλανδός Esapekka Lappi με Toyota Yaris.

Στον Ogier δεν αποκλείεται να επιβληθεί ποινή διότι ξέχασε να παραλάβει την κάρτα χρόνου του μετά την προτελευταία ειδική, την οποία του παρέδωσε ο συναθλητής του, Ott Tanak.

Μετά και τον έβδομο γύρο του WRC, ο Neuville αύξησε τη διαφορά του από τον Ogier στους 27 βαθμούς (149 έναντι 122) και βλέπει πιο… καθαρά το δρόμο προς τον παρθενικό του παγκόσμιο τίτλο. Ήταν το καλύτερο δώρο για τον Βέλγο, μόλις 6 ημέρες πριν τα 30ά του γενέθλια.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος το Ράλι Φινλανδίας, από 26 έως 29 Ιουλίου.

Πηγή: gocar.gr

Πηγή: gocar.gr

VIDEO ΔΟΚΙΜΗ: SEAT ARONA ΚΑΙ SEAT IBIZA

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ CITROEN CE CACTUS