Η Hyundai και το κλεμμένο κύπελλο Jules Rimet

Η χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταφέρει το μουσείο της FIFA στη Μόσχα

Η Hyundai και το κλεμμένο κύπελλο Jules Rimet

Από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου το ενδιαφέρον των ανδρών θα στραφεί στα γήπεδα της Ρωσίας, που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018. Ως μεγάλος χορηγός της FIFA, η Hyundai έχει ετοιμάσει μία σειρά από εκδηλώσεις και εκπλήξεις.

Μία από αυτές είναι η μεταφορά για διάστημα 6 εβδομάδων (8 Ιουνίου – 20 Ιουλίου) του Μουσείου Ποδοσφαίρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από τη Ζυρίχη στη Μόσχα. Εκεί θα φιλοξενηθούν μοναδικά εκθέματα, όπως το σύγχρονο τρόπαιο αλλά και το παλαιότερο Jules Rimet. Έχει πάρει το όνομά του από το Γάλλο παράγοντα του ποδοσφαίρου, εμπνευστή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τρίτο πρόεδρο της FIFA, από το 1921 έως το 1954.

Ήταν το τρόπαιο του θεσμού από το 1930 έως το 1970 και μάλιστα εκλάπη δύο φορές. Το 1966 πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας, όμως βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα. Το τρόπαιο κλάπηκε για δεύτερη φορά το 1983 στη Βραζιλία, στην οποία είχε δοθεί καθώς είχε κατακτήσει τον τίτλο τρεις φορές μέχρι τότε (1958, 1962 και 1970). Δε βρέθηκε όμως ποτέ και η τύχη του αγνοείται μέχρι σήμερα. Η FIFA έχει πάντως στην κατοχή της την αυθεντική βάση του κυπέλλου και πάνω της έχει τοποθετηθεί μία πιστή απομίμηση.

Στο χώρο θα εκτίθενται και οι 64 επίσημες μπάλες, με τις οποίες θα γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για κάθε έναν από τους αγώνες της διοργάνωσης. Μετά από κάθε αγώνα, η μπάλα θα επιστρέφει στο χώρο της έκθεσης. Οι επισκέπτες θα έχουν το προνόμιο να δουν αντικείμενα από παίκτες-θρύλους, όπως ο Pele, ο Lev Yashin, ο Diego Maradona, αλλά και οι σύγχρονοι Lionel Messi, Cristiano Ronaldo.

Πηγή: gocar.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ BMW M5 ΜΕ 600 ΙΠΠΟΥΣ

ΠΟΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ FORD FIESTA ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;