Grand Prix Λε Μαν: Ο Κουαρταραρό ήταν… άπιαστος στα δοκιμαστικά

Ο Γάλλος αναβάτης Φάμπιο Κουαρταραρό δεν απειλήθηκε από κανέναν αντίπαλό του και πήρε ακόμη μια pole position, αυτή τη φορά για το Γκραν Πρι της Γαλλίας στην πίστα του Λε Μαν.

Grand Prix Λε Μαν: Ο Κουαρταραρό ήταν… άπιαστος στα δοκιμαστικά

Το... φαινόμενο Φάμπιο Κουαρταραρό συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε κάθε Γκραν Πρι που εμφανίζεται. Ο Γάλλος κατάφερε να πάρει ακόμη μια pole position και μάλιστα στην πατρίδα του, αφού το MotoGP βρίσκεται στην πίστα του Λε Μαν.

Κατά τη διάρκεια του Q2 μάλιστα έπιασε από νωρίς έναν πολύ καλό χρόνο που δυσκόλεψε τον ανταγωνισμό.

Μόνο ο Τζακ Μίλερ κατάφερε να τον περάσει, ενώ πάρα πολλοί προσπάθησαν, όπως για παράδειγμα ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, χωρίς τελικά να τα καταφέρνουν.

Ο Κουαρταραρό ήταν σχεδόν... άπιαστος, μέχρι τη στιγμή που ο Μίλερ έκανε την υπέρβαση και πήρε την προσωρινή pole αφήνοντάς τον δεύτερο. Ο Γάλλος οδηγός πάντως, δεν τα παράτησε και ξεκίνησε για να κάνει ακόμη έναν γύρο.

Μέχρι την τρίτη ενδιάμεση χρονομέτρηση ήταν ένα δέκατο ταχύτερος, ενώ στον τελευταίο τομέα της πίστας εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της Yamaha έναντι της Ducati και τελικά, έκανε καλύτερο χρόνο παίρνοντας την pole. Πίσω από τους Κουαρταραρό, Μίλερ, βρίσκεται ο Πετρούτσι που επίσης έκανε πολύ καλές προσπάθειες.

Κράτσλοου, Βινιάλες, Ντοβιτσιόζο συμπληρώνουν τη δεύτερη γραμμή εκκίνησης, ενώ στην τρίτη έχουμε τους Μπανάια, Πολ Εσπαργκαρό και Ζαρκό. Ρόσι, Μορμπιντέλι, Ολιβέιρα κλείνουν την κατάταξη του Q2.