Νίκος Οκεκουόγεν, ο επόμενος «Greek Freak»! (pics)

Ο νεαρός σέντερ του Αγρινίου, Νίκος Οκεκουόγεν μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη συμμετοχή του στο φετινό ντραφτ, τα όνειρά του και τη σχέση του με τους Αντετοκούνμπο

Νίκος Οκεκουόγεν, ο επόμενος «Greek Freak»! (pics)

Ο Νίκος Οκεκουόγεν έζησε για λίγο το όνειρό του με τη συμμετοχή του στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ. Μπορεί να μην επιλέχθηκε, όπως ήταν και το αναμενόμενο λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στον πλανήτη με τον κορονοϊό, αλλά οι Αμερικανοί τον έμαθαν και αρκετοί τον χαρακτήρισαν ως τον επόμενο «Greek Freak»! Το μέλλον είναι μπροστά του και εάν δουλέψει, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί κι αυτός να βρει μια θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου! Το «ΦΩΣ» είχε μια όμορφη κουβέντα με τον 23χρονο σέντερ του Αγρινίου…

Για να σε γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος, πες μας για σένα. Γεννήθηκες εδώ; Από πού είσαι;

Είμαι ο Νίκος Οκεκουόγεν, για να με γνωρίσει ο κόσμος θεωρώ πως πρέπει και να με ζήσει, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια. Ναι, είμαι γεννημένος στην Ελλάδα, στην Αθήνα, και έχω καταγωγή από τη Νιγηρία (σ.σ. οι γονείς του ήρθαν νόμιμα εδώ για δουλειά).

Αληθεύει ότι ξεκίνησες πρώτα να παίζεις ποδόσφαιρο; Και πώς προέκυψε το μπάσκετ;

Ναι, η μπάλα, το ποδόσφαιρο, θα έλεγα ήταν η πρώτη μου αγάπη (σ.σ. γέλια), αλλά μετά τα πρώτα χρόνια άλλαζε το σώμα μου καθώς ψήλωνα! Οπότε αναγκάστηκα να αλλάξω θέση και μετά να το κόψω τελείως. Το μπάσκετ προέκυψε από τους δύο κολλητούς μου, Δημήτρη Λαζόγκα και Δημοσθένη Παϊκόπουλο. Μου έλεγαν συνέχεια να παίζω μαζί τους, καθώς αυτοί ήταν στον Οδυσσέα Γαλατσίου, και έτσι ξεκίνησα το μπάσκετ!

Και πήγες μετά στον Φιλαθλητικό. Πρόλαβες εκεί τους Αντετοκούνμπο; Ποιες οι σχέσεις μαζί τους;

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο τα ήξερα πριν πάω στον Φιλαθλητικό. Ως συμπαίκτες πρόλαβα μόνο τους Κώστα και Αλέξανδρο. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με όλα τα παιδιά, αλλά κυρίως κάνω παρέα με τον Κώστα και τον Αλέξανδρο. Ό,τι χρειαστώ πάντα είναι εκεί με συμβουλές και πλάκες και… tough love να με βοηθήσουν!

Έχεις βάλει στόχο να τους μοιάσεις;

Δεν έχω βάλει στόχο να τους μοιάσω. Προσπαθώ να γίνω η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου και μόνο αυτό.

Πέρσι είχες πάει στην Αμερική για σπουδές; Γιατί γύρισες πίσω;

Στην Αμερική ήμουν από τη σεζόν 2016-17 μέχρι και πέρυσι, πηγαινοερχόμουν. Πέρσι είχα πάει για την G-League για tryouts, γύρισα λόγω της πανδημίας πίσω στην Ελλάδα, καθώς ήταν δύσκολα στο εξωτερικό εκεί που ήμουν.

Ήσουν στη λίστα του φετινού ντραφτ. Πώς και το αποφάσισες αυτό;

Το 2015 είπα ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είμαι στη λίστα των φετινών ντραφτ. Βάζω στόχους και προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου στην καλύτερη δυνατή θέση για να τους πετυχαίνω. Δυστυχώς τα πράγματα δεν έγιναν όπως θα ήθελα, καθώς υπήρξαν αμέτρητα εμπόδια στην πορεία μου από το 2015 μέχρι και σήμερα με το δελτίο μου, να μην μπορώ να αλλάξω ομάδα να πάω όπου θέλω, και το ότι δεν είχα την ελληνική υπηκοότητα δεν βοηθούσε τις προσπάθειές μου να παίξω στην Α1.

Στο Αγρίνιο πώς και πήγες; Ήξερες κάποιον εκεί;

Δεν ήξερα κανέναν στο Αγρίνιο, εκεί πήγα επειδή έβλεπα ότι ο κόουτς Διαμαντάκος πιστεύει σε εμένα και στις ικανότητές μου και ήξερα ότι θα μπορέσω να δείξω πολλά πράγματα για να τραβήξω τα βλέμματα ομάδων της Α1. Επίσης και η απόκτηση του Σαμσών Σούλη έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να πάω και εγώ στο Αγρίνιο.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν πως δεν θα σταύρωνε νίκη φέτος το Αγρίνιο. Δείχνετε όμως ότι θα το παλέψετε. Θα τα καταφέρετε;

Είμαστε μια ομάδα που θεωρώ μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Η ομάδα στήθηκε σχετικά αργά και είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα. Εγώ πιστεύω σε εμάς και ξέρω ότι θα δείξουμε μια άλλη εικόνα. Μάχη μέχρι τελικής πτώσης!

Ρατσισμό βίωσες;

Ναι, έχω βιώσει ρατσισμό. Και θέλω οι επόμενες γενιές παιδιών σαν εμένα να μη ζήσουν αυτά που έζησα εγώ…

Τι στυλ παίκτη είσαι; Πού χρειάζεσαι βελτίωση;

Είμαι ένα Stretch five με καλές επαφές κοντά στο καλάθι και από μακριά. Ο προπονητής μου στο Spire Institute Academy μού έλεγε ότι αν ο Σακ (Ο’ Νιλ) και ο Ντιρκ (Νοβίτσκι) κάνανε ένα παιδί, αυτό θα ήμουν εγώ! (σ.σ. γέλια). Μου αρέσει να παίζω με δύναμη σαν τον Σακ, αλλά μου αρέσει πολύ και το στυλ του Ντιρκ. Πιστεύω ότι χρειάζομαι βελτίωση σε όλους τους τομείς, αλλά θα πω τη φυσική κατάσταση στην παρούσα φάση.

Αγαπημένος σου παίκτης;

Ο Λε Μπρον Τζέιμς και ο Ντιρκ Νοβίτσκι!

Αγαπημένη σου μουσική;

RnB, χιπ χοπ! (σ. η αγάπη του πάντως είναι τα ντραμς, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω!).

Ποια τα όνειρά σου;

Έχω πολλά όνειρα για τον εαυτό μου και χαίρομαι που αρχίζω να γίνομαι λίγο γνωστός, όπως τώρα με αυτήν τη συνέντευξη! Ένα όνειρό μου είναι να παίξω στην Εθνική Ελλάδας! Από τη στιγμή που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ εδώ, ήθελα να φορέσω τα γαλανόλευκα και το ιδανικό είναι εμείς τα παιδιά του Φιλαθλητικού και του κόουτς Ζήβα κάποια στιγμή να βρεθούμε όλοι στην Εθνική. Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, ο Νίκος Γκίκας, ο Χρήστος Σαλούστρος, να παίξουμε για το εθνόσημο όλοι μαζί!