Ολυμπιακός: Το έξτρα κίνητρο του Κάνααν

O Aϊζάια Κάνααν ξέρει να βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ» στον Ολυμπιακό, αλλά από εδώ και πέρα έχει και ένα προσωπικό έξτρα κίνητρο. 

Ολυμπιακός: Το έξτρα κίνητρο του Κάνααν

O Aϊζάια Κάνααν κάνει φέτος εξαιρετική σεζόν με τον Ολυμπιακό, δείχνοντας το εκτελεστικό του ένστικτο. Στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν σούταρε με πάνω από 50% στο τρίποντο, έχοντας βρει τρομερό ρυθμό πίσω από τα 6,75 μέτρα. Είναι ο δεύτερος σκόρερ φέτος των Πειραιωτών (πίσω από τον Άλεκ Πίτερς) και έχει δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του.

Είναι παίκτης ψυχολογίας και αν βρει ρυθμό γίνεται ασταμάτητος. Είναι εξαιρετικός στην κίνηση μακριά από τη μπάλα, ξέρει να κινείται σωστά μακριά από τα σκριν και μπορεί να σουτάρει από οποιοδήποτε σημείο, με την σήμα κατατεθέν γρήγορη εκτέλεσή του. Έχει... κρύο αίμα και μπορεί να βάλει μεγάλα σουτ ακόμη και όταν βρίσκεται υπό πίεση. To έδειξε και στη Βαρκελώνη βάζοντας μεγάλα και κρίσιμα σουτ.

Είναι από τους παίκτες που ξέρουν να βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», είναι παίκτης ομάδας, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει και ένα προσωπικό του κίνητρο. Ποιο είναι αυτό; Να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, να κερδίσει ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους ανθρώπους της ομάδας και να του προσφέρουν ένα νέα συμβόλαιο συνεργασίας. Να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό και της επόμενης χρονιάς. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει ήδη ανανεώσει πρόωρα τα συμβόλαια των Μουσταφά Φαλ και Άλεκ Πίτερς.

Στο παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ο Αϊζάια Κάνααν ήταν εκ των πρωταγωνιστών του «break». Μέτρησε 14 πόντους (3/7 τρίποντα, 5/7 βολές), μοίρασε 3 ασίστ και έβγαλε άμυνες, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να του δίνει 31 λεπτά στο παρκέ. Στην τρέχουσα σεζόν αριθμεί 12,0 πόντους με 44,6% στα τρίποντα και φέτος έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα σε μία σεζόν στην ομάδα του Ολυμπιακού.