Η Πάφος της… κατοχής και της επιθετικότητας στα πλέι οφ

Το παιχνίδι κατοχής της Πάφου με τη γλώσσα των αριθμών.

Η Πάφος της… κατοχής και της επιθετικότητας στα πλέι οφ

Δύο παιχνίδια απομένουν για την Πάφο για το τέλος της χρονιάς, απέναντι στην ίδια ομάδα με το δεύτερο να είναι και το πιο σημαντικό για την Παφίτικη ομάδα καθώς είναι στο τραπέζι το τρόπαιο του Κυπέλλου και ένα εισιτήριο για Ευρώπη.

Προηγείται χρονικά το παιχνίδι του πρωταθλήματος απέναντι στην Ομόνοια όμως με την Πάφο να θέλει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Άρη ώστε να κλείσει ένα εισιτήριο για Ευρώπη χωρίς να περιμένει το παιχνίδι του Κυπέλλου.

Πάντως η Πάφος με βάση τη στατιστική κάνει εξαιρετικά πλέι οφ όμως αυτό δεν αποτυπώθηκε στους βαθμούς που συγκέντρωσε. Όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες ημέρες, η Πάφος είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο Expected Goals στα πλέι οφ με 17.1, αλλά έχει καταφέρει να σκοράρει μόνο 11 τέρματα.

Επίσης, η Πάφος είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη κατοχή στα πλέι οφ έχοντας μέσο όρο το 56.%, πολύ πάνω από το δεύτερο Άρη που ακολουθεί με 52.2. Μάλιστα η Παφίτικη ομάδα είναι η ομάδα με τις περισσότερες επαφές μπάλας στην αντίπαλη περιοχή, με 19.08 τέτοιες επαφές ανά 90 λεπτά αγώνα όταν ο μέσος όρος βρίσκεται στις 14.92 επαφές!

Πηγή: shootandgoal.com