IΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κοκκαλάνης κι ο Μαραμενίδης!

Δύο «εισιτήρια» που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κατέληξαν σε Ελληνικά χέρια του: Βύρωνα Κοκκαλάνη στα  iqfoil και τους Κάμερον Μαραμενίδη στα formula kite!

IΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κοκκαλάνης κι ο Μαραμενίδης!

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για απουσία των Ελλήνων ιστιοπλόων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από μακρά παράδοση συνεχόμενων (επιτυχημένων) εμφανίσεων ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε αφού στην ρεγκάτα της Ιέρ ήδη δύο προκρίσεις για το Παρίσι (σ.σ. Μασσαλία, καλύτερα) το καλοκαίρι βάφτηκαν γαλανόλευκες κι ακολουθούν κι άλλες!

Η ολοκλήρωση της 5ης μέρας των αγώνων επιτρέπει στην ελληνική ιστοπλοϊα να πανηγυρίσει!

Ο Βύρωn Κοκκαλάνης προκρίθηκε, 4η διαδοχική φορά, τερματίζοντας 3ος στη γενική κατάταξη των iQFOiL (εξέλιξη των RSX όπου συμμετείχε τις προηγούμενες φορές).

Ολυμπιακή πρόκριση εξασφάλισε και ο Κάμερον Μαραμενίδης στα formula kite. Με 59 βαθμούς ποινής, ολοκλήρωσε στην 4η θέση της Ολυμπιακής πρόκρισης από τις πέντε συνολικά και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς με την Ελλάδα να έχει και σε αυτή τη νέα κλάση συμμετοχή

Η τρίτη Ολυμπιακή πρόκρισης της ελληνικής ιστιοπλοΐας, αναμένεται στη μεικτή κλάση των 470. Τα αδέλφια Σπανάκη, Αριάδνη και Οδυσσέας, μετά την ολοκλήρωση 10 ιστιοδρομιών βρίσκονται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά στην 3η της Ολυμπιακής πρόκρισης από τις τέσσερις προκρίσεις που δίνει η ρεγκάτα. Το ελληνικό πλήρωμα έχει 43 βαθμούς ποινή και το πλήρωμα της Νότιας Κορέας που είναι στην 5η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης έχει 75.