Ολυμπιακός: Ο Λουτσέσκου, ο Μεντιλίμπαρ και ο κομβικός Ιμπόρα

Ο Λουτσέσκου τα έβαλε με τη διαιτησία σε ένα ματς που έχασε εύκολα με τον Μεντιλίμπαρ να αλλάζει όλη την ομάδα και τον Ιμπόρα να είναι ξανά κομβικός.

Ολυμπιακός: Ο Λουτσέσκου, ο Μεντιλίμπαρ και ο κομβικός Ιμπόρα

Ο Λουτσέσκου μπορεί να ωρύεται για τον διαιτητή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέπτης. Το 2-1 δεν αντικατοπτρίζει την ευκολία με την οποία πήρε τη νίκη η ομάδα του Πειραιά κι ας είχε οχτώ αλλαγές στην αρχική της ενδεκάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αλλάξει πολύ την εικόνα τους το τελευταίο διάστημα και αυτό επιβεβαιώθηκε γι’ ακόμα μία φορά. Ο Μεντιλίμπαρ έχει φτάσει στο σημείο να αλλάζει οχτώ παίκτες και η εικόνα της ομάδας του να είναι το ίδιο επιβλητική στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να είναι άφαντος στη μεγαλύτερη του διάρκεια. Η πρώτη σοβαρή επικίνδυνη κατάσταση δημιουργήθηκε στο 77’ και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Με κεκτημένη ταχύτητα παρέσυρε τους Θεσσαλονικείς

Αυτή η ομάδα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Μεντιλίμπαρ είναι αυτή που θέλει να βλέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Είναι η ομάδα που ταιριάζει στη ψυχοσύνθεση του συλλόγου. Ένα σύνολο που μπαίνει στο γήπεδο και πιάνει τον αντίπαλο από τον λαιμό και δείχνει στο χορτάρι ότι θέλει να κυριαρχήσει.

Θα σταθούμε και στον Βιθέντε Ιμπόρα για τον οποίο το είχαμε επισημάνει και μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε πως είναι παίκτης που τον πιστεύει ο Μεντιλίμπαρ. Τόσο στην Τουρκία όσο και με τον ΠΑΟΚ η παρουσία του ήταν καθοριστική. Ο Ισπανός χαφ έδωσε βάθος στην άμυνα και «κούμπωσε» άψογα μπροστά από τα στόπερ. Βγάζει ηρεμία και σου δίνει την εντύπωση πως η μπάλα θα φύγει σωστά από τα πόδια του. Είναι πολύ σημαντικό που αυτή τη στιγμή ο Μεντιλίμπαρ καταφέρνει και παίρνει ό,τι καλύτερο απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Εκείνο που δεν άρεσε από το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι πως θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να έχει πετύχει και τρίτο γκολ αν Ποντένσε, Όρτα και Ναβάρο επέλεγαν να πασάρουν σε συμπαίκτες τους που ήταν σε καλύτερες θέσεις. Είναι και οι στιγμές που έκαναν έξαλλο τον Μεντιλίμπαρ και τα έφερε έτσι το ματς που έγινε το 2-1 και ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός στο φινάλε.