Ολυμπιακός - Ναντ 0-0 (3-1 πέναλτι): Ο Σίνα «ντύθηκε» Τζολάκης και οι Νέοι προκρίθηκαν στον τελικό

Οι Νέοι του Ολυμπιακού απέκλεισαν τη Ναντ στα πέναλτι και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στον τελικό του UEFA Youth League.

Ολυμπιακός - Ναντ 0-0 (3-1 πέναλτι): Ο Σίνα «ντύθηκε» Τζολάκης και οι Νέοι προκρίθηκαν στον τελικό

Η Κ19 του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει Ιστορία. Λίγες ώρες μετά την πρόκριση της πρώτης ομάδας στα πέναλτι επί της Φενέρμπαχτσε, οι «ερυθρόλευκοι» Νέοι πέρασαν με τον ίδιο τρόπο στον τελικό του UEFA Youth League.

Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου αντιμετώπισε στα ημιτελικά της διοργάνωσης τη Ναντ και μετά το ισόπαλο 0-0, πήρε την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Στη «ρώσικη» ρουλέτα ο Σίνα έπιασε το ένα από τα τρία χαμένα πέναλτι της γαλλικής ομάδας και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν νικητές.

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα βρεθεί στον τελικό του UEFA Youth League. Αντίπαλός του στον τελικό της Δευτέρας (22/4) θα είναι ο νικητής του ημιτελικού Πόρτο - Μίλαν. Να σημειωθεί πως στον πάγκο του Ολυμπιακού έκατσε ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, καθώς ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ήταν τιμωρημένος, λόγω της αποβολής του στον αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου.

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό. Μετά το πέρασμα του πρώτου εικοσαλέπτου οι Γάλλοι ισορρόπησαν το ματς και πήραν μέτρα στο γήπεδο.

Οι παίκτες της Ναντ με γρήγορες μεταβιβάσεις πατούσαν την περιοχή του Σίνα, αλλά η άμυνα των Πειραιωτών λειτουργούσε άψογα. Στο 34ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία πολύ καλή στιγμή. Ο Μπάμπης Κωστούλας εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, έκανε το σουτ από τα αριστερά στην περιοχή, αλλά απέκρουσε τη μπάλα ο Μαμπόν.

Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η απάντηση της Ναντ. Ύστερα από γέμισμα στην περιοχή, ο Σίνα βγήκε χωρίς να μπλοκάρει και στη συνέχεια ο Ντουγκάρ αστόχησε προ κενής εστίας. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά - πάσα στην περιοχή, ο Μπάμπης Κωστούλας έκανε το πλασέ με τη μία, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Κωνσταντίνου Κωστούλα, στον οποίο χτύπησε η μπάλα, μετά από εξέταση στο VAR.

Στην επανάληψη οι Γάλλοι ξεκίνησαν καλύτερα και είχαν μία καλή στιγμή με τον Γκιρασί. Στο 50' ο παίκτης της Ναντ έκανε το σουτ και ο Σίνα απέκρουσε σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 68ο λεπτό. Ο Μουζακίτης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο τερματοφύλακας της Ναντ απέκρουσε, αλλά πάνω στον Παπακανέλλο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Στο 84' ο Πρεκατές δοκίμασε να σκοράρει με γυριστό σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Ναντ. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε για το γκολ της πρόκρισης, όμως το 0-0 έμεινε έως το τέλος. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-0 Άουτ η εκτέλεση του Λε Του

0-0 Ο Μαμπόν απέκρουσε την εκτέλεση του Μουζακίτη

0-0 Ο Ακαπαντί νικήθηκε από τον Σίνα

1-0 Μπάκουλας

1-1 Τουρέ

2-1 Χ. Κωστούλας

2-1 στο δοκάρι η εκτέλεση του Λερού

3-1 Λιατσικούρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δ. Μαυρογενίδης): Σίνα, Αλαφάκης, Κουτσίδης, Κουτσογούλας (79′ Λιατσικούρας), Μουζακίτης, Χ. Κωστούλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61′ Δάμα), Κ. Κωστούλας, Πρεκατές (90+3’ Τανούλης), Μπακούλας.

NANT (Σ. Μορό): Μαμπόν, Γκοτιέ (69′ Κούμους), Γκόμες, Γκιρασί (77′ Τουρέ), Λερού, Μαφουμπί, Ασουμανί (81′ Λε Του), Ντουγκάρντ, Νζιτά (69′ Τσόβεν), Ακαπαντιέ, Μαμπά.