Δήμος Μούτσης: «Γνώρισα τον Κόκοτα και άλλαξε η ζωή μου»

Ο μεγάλος συνθέτης που χάθηκε πρόσφατα εξομολογείται πως η γνωριμία του με τον Σταμάτη Κόκοτα άλλαξε τη ζωή του

Δήμος Μούτσης: «Γνώρισα τον Κόκοτα και άλλαξε η ζωή μου»

Τον Ιούνιο του 1968 ο ανερχόμενος τότε Δήμος Μούτσης, Πειραιώτης και φανατικός Ολυμπιακός έδωσε συνέντευξη στο ΦΩΣ και στον Τέρενς Κουίκ, στην οποία μεταξύ των άλλων περιέγραψε πώς άλλαξε η ζωή του μετά τη γνωριμία του με τον Σταμάτη Κόκοτα. Ο Δήμος Μούτσης είχε πει τότε:

Παράλληλα με τις σπουδές του Γυμνασίου γράφτηκα στο Ωδείο Αθηνών και άρχισα να κάνω μαθήματα βιολιού ενώ συγχρόνως έγραφα μόνος μου τραγούδια που κρατούσα τότε για τον εαυτό μου. Σε λίγα χρόνια τέλειωσα το Ωδείο παίρνοντας το πρώτο βραβείο και μετά παρουσιάστηκε ένας διαγωνισμός του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για να πάω στο εξωτερικό. Έδωσα, έπαιξα καλά αλλά δεν ξέρω αν πήρα τελικά την κρατική υποτροφία -μάλλον την πήρα- γιατί τη μέρα που έδινα στον διαγωνισμό γνωρίστηκα με τον Σταμάτη Κόκοτα στο μικρό στούντιο που έχουν οι αδερφοί Λαμπρόπουλοι [οι διευθυντές της Columbia] για να γίνονται οι πρόβες.

Σε αυτό το καμαράκι η ώρα 11 το πρωί μου γνώρισαν τον Κόκοτα ο οποίος ήταν πάντα έτσι σεμνός και αρχίσαμε να κάνουμε πρόβες τα δύο πρώτα μου τραγούδια «Σιγά-σγιά» και το «Πήρες το μεγάλο δρόμο». Τότε αισθάνθηκα την ανάγκη να δώσω όλο τον εαυτό μου στο λαϊκό τραγούδι, ξέχασα την υποτροφία και στρώθηκα στη δουλειά.